Видин. Специалистите на Национална програма Детско здраве - Пирогов“ прегледаха

Видин. Специалистите на Национална програма Детско здраве - Пирогов“ прегледаха ...

Специалистите на Национална програма „Детско здраве - Пирогов“ прегледаха 375 деца от Видин по време на първите профилактични прегледи за 2019 г..

Видин. Специалистите на Национална програма „Детско здраве - Пирогов“ прегледаха 375 деца от Видин по време на първите профилактични прегледи за 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Високоспециализираните профилактични прегледи осъществиха ортопедите проф. Асен Балтов - изпълнителен директор на „Пирогов“ и д-р Николай Цуцумански - завеждащ Детската травматология; УНГ - д-р Асен Меджидиев - създател на програмата и завеждащ УНГ отделението и д-р Иван Маджаров; доц. Христо Шивачев - координатор на Специализирания детски комплекс и завеждащ Детската хирургия; д-р Теофил Пелов - детски уролог; д-р Лариса Пенева - очен лекар; д-р Георги Юруков - неврохирург; д-р Галина Тодорова - кардиолог; д-р Ваня Страхинова - образна диагностика и д-р Илиян Томов - анестезиолог.
Проф. д-р Асен Балтов благодари на ръководството на МБАЛ „Св. Петка - Видин" в лицето на д-р Цветан Василев за перфектна организация, създадена за осъществяването на прегледите и за съдействието на кмета на Община Видин Огнян Цеков.
Проф. Балтов напомни, че при предишното посещение, екипът е прегледал около 350 деца. „Смятаме, че родителите, които са били при нас първия път, са взели сериозни мерки и изпълняват нещата, които сме им препоръчали. Хубавото е, че ние предлагаме една добра колаборация и случаи, в които има нужда, могат да бъдат директно лекувани в „Пирогов“ и успешно решени. Това е и една от идеите – да помагаме и да бъдат взети веднага адекватни мерки“, обясни проф. д-р Балтов.
Създателят на програмата д-р Асен Меджидиев благодари за предоставените идеални условия за работа и подчерта, че трябва да се отдаде заслуженото на общопрактикуващите лекари и педиатрите от региона. „От предишното до сегашното идване се сработихме много добре, което е и основната идея на тази кампания – комуникацията с местните лекари и максимална полза за здравето на децата“, каза той.
Следващият град, който ще посети НП „Детско здраве-Пирогов", е Сандански. Лекарите ще преглеждат там през месец февруари.

Източник: focus-news.net