Видин се сдоби с детска площадка и футболно игрище. Новите

...
Видин се сдоби с детска площадка и футболно игрище. Новите
Коментари Харесай

Кметът на Видин откри детска площадка и футболно игрище

Видин се снабди с детска площадка и футболно игрище. Новите придобивки се намират в жилищен комплекс „ Строител “, на кръстовището на улиците ”Редута” и ”Патриарх Евтимий”. На формалното им разкриване участваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, ръководителят на Общински съвет - Видин Генади Велков, заместник-кметът Венци Пасков, общински съветници, строителят Владимир Велков, спортистите от детската школа към футболен клуб „ Бдин-1923 “и възпитаници от ОУ ”Любен Каравелов”. На събитието пристигнаха доста деца и поданици на квартала.
Владимир Велков показа, че на този терен до неотдавна е имало една остаряла сграда, а през днешния ден той се трансформира в приказно място за игра навън, което е още една стъпка за благоустрояване на градската среда и за обезпечаване на повече места за занимания и спортни занимания.
С одобрение към всички се обърна кметът на Община Видин Огнян Ценков: ”Сигурен съм, че както аз, по този начин и всички присъстващи тук сме изпълнени с наслада поради прелестния мотив, който ни събира. Изграждането на обектите става допустимо с общите старания – на вас, жителите на квартала, на строителите и на Община Видин. Поздравявам Ви за това, че се възползвахте от опциите на програмата „ Местни начинания “ на Община Видин, по която се финансират дребни планове на стойност 2 000 лева Резултатът е тази детска площадка с съвременни и безвредни уреди за игра” – сподели Ценков. Той изрече своята признателност към строителя за персоналната му самодейност и финансовата поддръжка от негова страна, както и на жителите на квартала за проявената от тях интензивност.
Кметът на Общината, ръководителят на Общинския съвет и строителят дружно прерязаха лентата и публично откриха обектите.
Огнян Ценков пожела на децата здраве, усмивки и ги прикани да пазят детската площадка, с цел да могат да я употребяват дълго време. Той им раздаде футболни топки и лакомства, обезпечени от Владимир Велков.
Празникът приключи с футболна среща на дребни порти сред състезателите от Детски футболен клуб „ Бдин-1923 “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР