Видин. С решение на Общинския съвет във Видин ще бъде

...
Видин. С решение на Общинския съвет във Видин ще бъде
Коментари Харесай

Видин: С решение на Общинския съвет ще бъде възстановена чешмата „Чеган“, издигната в града в памет на загиналите войници и офицери в Първата световна война

Видин. С решение на Общинския съвет във Видин ще бъде възобновена чешмата „ Чеган “, издигната в памет на починалите бойци и офицери в Първата международна война, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Видин . Общинските съветници единомислещо гласоподаваха за възобновяване на " Чеган чешма " на днешното си съвещание, което е последното през тази година. Чешмата ще бъде възобновена в Крайдунавския парк. Проектирането и построяването на новата на мястото на остарялата чешма ще стане посредством дарения. На съвещанието бе посочено, че " Чеган чешма " е направена от военноинвалида от Първата международна война Панайот Стоянов Халчев, който е живял във Видин. Той издига чешмата през 1938 година в памет на своите починали приятели.
През 2016 година се навършиха 100 години от борбата при Чеган, в която взе участие и 6-та Бдинска дивизия. Предложението за възобновяване на чешмата „ Чеган “ е на народния представител от " Обединени патриоти " Росен Живков.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР