Видин. С 9 475 131 лв. е актуализиран бюджетът на

...
Видин. С 9 475 131 лв. е актуализиран бюджетът на
Коментари Харесай

Видин: С 9 475 131 лв. е актуализиран бюджетът на Общината за 2017 г.

Видин. С 9 475 131 лева е обновен бюджетът на Община Видин за 2017 година Приетата от общинските съветници актуализация е съобразена с правилата на ръководство. Това сподели кметът на Видин Огнян Цвнков след изключително съвещание на Общинския съвет, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Ценков уточни, че с 9 475 131 лева е обновен бюджетът на Община Видин за 2017 година Така общата стойност на бюджета е в размер на 45 410 710 лева
„ С завършването и приемането на финансово-оздравителния проект Община Видин получава през 2017 година 4 959 245 лева безлихвен заем за разплащане на просрочени отговорности за предоставени обществени услуги. С получените средства са погасени и цесиите на общината към две банки. В актуализацията на бюджета е включено и нарастването от 1 421 910 лева, което е прехвърляния за държавни действия от централния бюджет. Актуализацията на бюджета е съобразена с правилата на ръководство, целящи реализиране на модерна инфраструктура, основаване на подобаващи условия за обучение, бизнес и вложения, богат културен и състезателен календар, туристически атракции и привлекателна витална среда “, сподели Огнян Ценков. Той добави, че най-важната задача на общинското управление е финансовото стабилизиране на общината. „ Заварихме над 21 милиона обвързване, от които над 7 милиона лв. просрочия. За нас това означаваше запорирани сметки, лихви и такси в голям размер, неприятен имидж на Община Видин пред бизнеса като некоректен и непредвидим сътрудник ”, сподели Ценков.
Той уточни, че Община Видин е съумяла да се разплати с най-големите кредитори и в идната 2018 година стартира осъществяването на огромните планове – реорганизация на централна градска част, възобновяване и модернизиране на СУ „ Цар Симеон Велики ” и на Профилирана природоматематическа гимназия „ Екзарх Антим I ”, ремонт на Гребната база, ремонт на ОУ „ Отец Паисий ”, саниране на жилищни и административни здания и възобновяване на Синагогата. С отпуснатите безплатно от държавното управление 3 милиона лева ще бъдат осъществени строително-монтажни работи на постройката на ГПЧЕ „ Йордан Радичков ” и всички действия по консервация, реституция и експониране на Общинския трагичен спектакъл „ Вида ”. „ След две години усилена работа започваме годината на в действителност забележимите резултати ”, акцентира Огнян Ценков.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР