Видин. Продължаваме успешното сътрудничество с Агенцията по околна среда в

...
Видин. Продължаваме успешното сътрудничество с Агенцията по околна среда в
Коментари Харесай

Албена Георгиева, областен управител на Видин: Продължаваме успешното сътрудничество с Агенцията по околна среда в Австрия за изграждане на мрежа за устойчива мобилност по Дунав

Видин. Продължаваме сполучливото съдействие с Агенцията по околна среда в Австрия. Това сподели при откриването на първата работна среща за построяването на мрежа за устойчива подвижност по поречието на Дунав Албена Георгиева, регионален шеф на Видин, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Тя уточни, че съдействието с Агенцията по околна среда в Австрия по план, финансиран по стратегия „ Югоизточна Европа “, е било извънредно сполучливо. „ Ще работим за основаване на устойчиви решения за подвижност и туристически услуги, които се основават на щадящи околната среда транспортни средства, като влакове, рейсове, кораби или колела “, сподели Албена Георгиева. Тя добави, че 15 организации от 9 европейски страни по поречието на река Дунав ще предизвикват създаването на Мрежа от дестинации („ Перли “), които да предложат на посетителите и локалното население опция да пътуват и проучат Дунавския район посредством устойчиви форми на превоз, за понижаване на потреблението на персонален автомобил. Според Албена Георгиева това ще сътвори неповторима опция за участващите дестинации, ще увеличи привлекателността на целия Дунавски район и оттатък него, ще понижи негативното въздействие върху околната среда.
Европейският план ще се извършва в границите на 2.5 години и е съфинансиран от „ Транснационална стратегия Дунав “, с общ бюджет от 2.9 милиона евро.
На срещата участваха притежатели и представители на транспортни, туристически компании и хотели, специалисти по превоз и туризъм от общините в региона, държавни институции и неправителствени организации. Участниците бяха осведомени с главните цели на плана и дейностите, които следва да бъдат изпълнени от Областна администрация Видин, като планов сътрудник. Бяха показани общите стандарти за превръщането на една дестинация в „ Перла “, като бе направена и презентация на завършилата опознавателна обиколка, по време на която сътрудниците по плана са минали дистанцията от извора на река Дунав при Шварцвалд-Германия до делтата на реката при Тулча-Румъния посредством обществени устойчиви форми на превоз. Представители на локални туристически и културни организации разискаха опциите на района за покриване на стандартите и превръщането на област Видин в една от „ Перлите “ по поречието на река Дунав. Срещата продължи с показване на насоки за създаване на устойчиви районни проекти за подвижност в туризма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР