Видин. Придобихме два нови сметосъбиращи автомобила по програма за трансгранично

Видин. Придобихме два нови сметосъбиращи автомобила по програма за трансгранично ...

Огнян Ценков, кмет на Видин: Доставени са два нови сметосъбиращи автомобила, придобити по програма за трансгранично сътрудничество.

Видин. Придобихме два нови сметосъбиращи автомобила по програма за трансгранично сътрудничество, каза пред журналисти кметът на Видин Огнян Ценков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. Той посочи, че проектът, по който са доставени двата автомобила, е за ограничаване на въздействието върху околната среда, предизвикано от човешка дейност в региона на Видин и сръбския град Зайчар. „Предстои демонстрационно почистване на две сметища. В самия проект са включени обучения на служители на общинските администрации във Видин и Зайчар. Стойността на проекта 1 080 000 лв., като частта на Община Видин е 60%“, заяви Огнян Ценков.
Той допълни, че, за да се реализира проектът, Общината се е възползвала от фонда за подкрепа на местната власт ФЛАГ. „Към този фонд имаме краткосрочен кредит в размер на 340 000 лв. Договорът, който подписах на 22 ноември 2016 г. с МРРБ, е за 100% безвъзмездна финансова помощ. Тези 600 000 лв. от Общината, които са включени в проекта за двата сметосъбиращи автомобила и осъществяването на всички дейности, включени в проекта ще бъдат изцяло безвъзмездна финансова помощ“, обясни кметът на Видин Огнян Ценков. Срокът за изпълнението на договора е за 2 години – от ноември 2016 г. до ноември 2018 г. Двата автомобила са чисто нови, специализирани са сметосъбиране и сметоизвозване.
Фирмата, доставила автомобилите, предаде документите им на кмета на Общината. На получаването на двата сметосъбиращи камиони присъства и протосингелът на Видинска митрополия архимандрит Антим. Отецът заяви, че екипът на Общината реализира европейски проекти, които са в услуга на гражданите на Видин.
Анна ЛОЗАНОВА

Източник: focus-news.net