Видин. През зимата най-много пътно транспортни произшествия се реализират на

...
Видин. През зимата най-много пътно транспортни произшествия се реализират на
Коментари Харесай

Старши комисар Янко Янколов, ОДМВР – Видин: През зимата най-много пътно транспортни произшествия се реализират на главен път Е-79 в участъка на селата Скомля и Медовница и по път III-112

Видин. През зимата най-вече пътно транспортни катастрофи се осъществят на основен път Е-79 в сектора на селата Скомля и Медовница, а по този начин също и по път III-112 през село Арчар за Добри дол. Това сподели на конференция във връзка със започващата акция " Зима " в страната старши комисар Янко Янколов, шеф на ОДМВР – Видин, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . В конференцията участваха също основен контрольор Владимир Герасимов, шеф на бранш „ Пътна полиция ” във Видин, и Николай Николов, ръководител на локалната конструкция на Съюза на българските автомобилисти. " Ежедневно се прави обстоен разбор. Там, където има централизация на произшествия, патрулите на „ Пътна полиция “ правят инспекции в избрани часове. Целта е предварителна защита на тези катастрофи, изпращат се и сигнални писма за възстановяване на маркировката “, сподели старши комисар Янколов. Той добави, че при дъжд и дъжд при завоите по основен път Е 79 край селата Медовница и Скомля зачестяват произшествията, най-вече на задгранични водачи на тежкотоварни камиони, които подценяват обстановката и не познават ситуацията. “Там има разширение в допълнение на платното, сложени спомагателни предпазни уреди и пътни знаци ", съобщи Янко Янколов.
По думите му задачата на обичайна акция „ Зима “ е ограничение на пътнотранспортния травматизъм. Старши комисар Янко Янколов уточни, че акцията на „ Пътна полиция “ се организира взаимно с БЧК и Съюза на българските автомобилисти. „ Акцията ще се извършена на три стадия. От 1 – 10 ноември акцията е под надпис „ За безвредно пътно транспортно средство през зимата “, като е ориентирана към водачите на колите, велосипедистите, както и към притежателите на транспортни средства с животинска двигателна сила. От 11 до 20 ноември акцията минава под наслов – „ Пешеходци и водачи за приемливост на пътя “, от 20 до 30 ноември е: „ Безопасно шофиране през зимата “. През този трети стадий ще се следи за техническата редовност на колите, както и за държанието на пътя на водачите “, сподели Янко Янколов. Той добави, че по време на трите стадия на акция „ Зима “ ще се проведат профилирани полицейски интервенции на територията на региона.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР