Видин. Представлението Разбойническа история“ на Уличен куклен театър Мале-Мале“ се

...
Видин. Представлението Разбойническа история“ на Уличен куклен театър Мале-Мале“ се
Коментари Харесай

С куклен спектакъл и творческо ателие стартира първото издание на Vida ART Festival във Видин

Видин. Представлението „ Разбойническа история “ на Уличен куклен спектакъл „ Мале-Мале “ се игра на сцената при БиблиоПощата в Крайдунавския парк на Видин. Това оповестиха от пресцентъра на Община Видин . Преди началото му заместник-кметът на Общината Борислава Борисова разгласи, че от през днешния ден градът ни в действителност се трансформира във фестивална сцена, която през цялото лято ще ни среща с разнообразни изкуства и създатели. „ Искам да благодаря на съорганизаторите ни от Event Masters, EVENT STATION и на всички участници, без които нямаше по какъв начин да се случи това вълнуващо събитие. От името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков поисквам сполучливо начало на фестивала и дано той се трансформира в хубава традиция, която да радва жителите и гостите на Видин! А на вас, най-малките фенове, поисквам да гледате с интерес куклените постановки, да се учите и забавлявате в арт работилниците и се наслаждавате на игрите “, сподели Борисова.

Кукленият театър, с който стартира фестивалът, е предопределен за деца над 4-годишна възраст. Той е акомодация по едноименната приказка на чешкия създател Карел Чапек. Чрез типичен кукли за заслон „ петрушки ”, доста комизъм и карикатурни облици той ни връща в една остаряла ера, проследявайки описа за един бандит и едно неудобно състояние, в което попада основният воин. В тази история водят трима разказвачи – разбойници, които от коляно на коляно предават легендата за Вагабондо.

Публиката наблюдава с голям интерес протичащото се на сцената, а незабавно след спектакъла децата се включиха с неспокойствие и любознание в креативното ателие за направа на ръкавични кукли на спектакъл „ Мале-Мале “. С помощта на артистите те имаха опция да си измайсторят своя театрална кукла, въодушевена от спектакъла.

В същото време на ул. „ Търговска “ в града три художнички - Теодора Обретенова, Зорница Кристиянова и Ванеса Петрова рисуваха върху електрически табла, трансформирайки ги в дребни творби на изкуството.

Тази вечер от 19.00 ч., на сцената при Художествената изложба „ Никола Петров “ фестивалът продължава с моноспектакъла на Георги Спасов - „ Мечтата на пътуващия артист “, а от 21.00 ч. „ Кино под звездите “ кани край крепостта „ Баба Вида “желаещите да гледат кино лентата „ Хотел Белград “.

Всички събития, включени в програмата на Vida ART Festival, могат да бъдат посетени изцяло гратис и са подарък от Общината за жителите и за гостите на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР