Видин. Повече от две десетилетия на 26 октомври видинчани почитат

...
Видин. Повече от две десетилетия на 26 октомври видинчани почитат
Коментари Харесай

Инж. Цветан Асенов, зам.-кмет на Видин: Повече от две десетилетия на 26 октомври видинчани почитат паметта на своя закрилник свети Димитър Солунски Чудотворец

Видин. Повече от две десетилетия на 26 октомври видинчани почитат паметта на своя покровител Свети Димитър Солунски Чудотворец, чието име носи забележителният катедрален храм във Видин. Това сподели в обръщението си към видинчани заместник-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов, съобщи Радио „ Фокус “ – Видин . Асенов уточни, че на Димитровден видинчани си напомнят славното минало на своя величествен град с хилядолетна история, с неповторими културно-исторически забележителности и видни персони, родени тук. „ Много хора, израснали на тази земя, са пожертвали живота си в сложни борби, с цел да оцелеем през днешния ден и да се гордеем, че сме наследници на почтени и безстрашни българи.
Днес Видин процъфтява. Стъпка по стъпка той трансформира своя образ. Създават се все по-добри условия за живот, осъществят се редица планове по европейски стратегии, облагородяват се жилищните квартали, откриват се нови благоприятни условия пред младежите да продължат образованието си в родния град и се осъществят като експерти в разнообразни сфери, реставрират се и се обновяват емблематични монументи на културата. Пожелавам ви, уважаеми съграждани, да бъдете здрави и да се радвате на благоденствие и дългоденствие! Нека Св. Димитър закриля нашия роден Видин и ни демонстрира пътя, по който да вървим сполучливо отсега нататък! Честит празник “, съобщи инж. Цветан Асенов в обръщението си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР