Видин. Пожарникарите са хора, които се ползват с изключително висок

...
Видин. Пожарникарите са хора, които се ползват с изключително висок
Коментари Харесай

Огнян Ценков, кмет на Видин: Пожарникарите са хора, които се ползват с изключително висок авторитет в обществото и това е напълно заслужено

Видин. Пожарникарите са хора, които се употребяват с извънредно висок престиж в обществото и това е изцяло справедливо, сподели на тържествена гала по случай 140 години от основаването на локалната пожарна работа Огнян Ценков, кмет на Община Видин, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . „ Ако в миналото тяхната задача е била да предпазят града от пожари, както дефинира Видинския общински съвет на съвещанието си от 31 март 1878 година, то през днешния ден те са първите, които се отзовават на горещите точки при пожари, бедствия и произшествия. Хората ги възприемат като свои бранители и спасители “, сподели в словото си видинският кмет. Той уточни, че доверието в службите за пожарна сигурност и отбрана на популацията се гради безотказно през годините. „ От основаването на първата проведена пожарна команда преди повече от век във Видин до в този момент активността им е била постоянно подкрепяна от локалната власт. Община Видин работи в тясно съдействие с управлението на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Заедно и взаимно с другите институции при спешни обстановки съумяваме да подсигуряваме отбрана и сигурността на популацията “, сподели Огнян Ценков. Той добави, че напълно неотдавнашен тест за взаимна съгласуваност при усложнени условия е оповестеното бедствено състояние в Община Видин и отчасти в село Иново преди месец. Видинският кмет благодари на основен комисар Николай Николов и комисар Станислав Генчев, които са им оказали поддръжка в тези дни. „ Вашата специалност е за хора с чисти сърца, подготвени да служат на другите, да оказват помощ в неволя, да избавят животи. Бъдете здрави “, съобщи Огнян Ценков.
Тържествената гала стартира с водосвет и освещаване знамето на районен съд ПБЗН-Видин на централния площад във Видин. Сред гостите на тържеството бе и основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ към Министерство на вътрешните работи, народни представители, регионалният шеф Албена Георгиева. Водосветът и освещаването на знамето извърши Негово Високопреосвещенство видинският епископ Даниил.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР