Видин. Поход срещу диабета по суша, въздух и вода бе

...
Видин. Поход срещу диабета по суша, въздух и вода бе
Коментари Харесай

Видин: Поход срещу диабета по суша, въздух и вода бе открит в града

Видин. Поход против диабета по суша, въздух и вода бе открит във Видин, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Походът стартира от Крайдунавския парк след водосвет за здраве, отслужен архимандрит Исаак. Участниците потеглиха с мотори, колела, моторни лодки и канута. Маршрутът на похода по вода е по течението на река Дунав – от Видин до Силистра и назад, през територията на Румъния, а по суша – от Видин до Русе, през Турну Мъгуреле до Калафат. като завръщането във Видин е планувано за 6 април.
Инициативата е с интернационален темперамент и е подкрепена от български и румънски неправителствени организации. Мартин Петров, ръководител на неправителствена организация във Видин и общински консултант, уточни, че над 2000 деца в България се борят против диабета. „ Целта на тази интернационална акция е да се съберат средства за закупуването на датчици и трансмитери за премерване на кръвната захар и да се покаже надзор и реализиране на условно здраве. Цената на един стартов пакет е 350 лева, а сумата е непостижима за Националната здравна каса “, изясни Петров.
Стартът на похода бе даден от инж. Цветан Асенов, заместник-кмет на Община Видин. На откриването участваха заместник-кметът по филантропични действия Венци Пасков и началникът на Регионално ръководство на образованието – Видин Веселка Асенова, доста съидейници и жители. Всички имаха опцията да се включат в акцията, като си закупят тениски и якета с логото на похода, да вземат участие в лотария, а най-голямата атракция бе издигане с завързан въздушен балон. Участие в програмата взеха Ансамбалът за национални песни и танци „ Дунав “, Градският духов оркестър и мажоретният състав на СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР