Видин. Поели сме ангажимент към видинчани демонтираните настилки и други

...
Видин. Поели сме ангажимент към видинчани демонтираните настилки и други
Коментари Харесай

Огнян Ценков, кмет на Видин: Поели сме ангажимент демонтираните настилки и други материали от централната пешеходна да се използват за обществени нужди

Видин. Поели сме ангажимент към видинчани демонтираните настилки и други материали от централната пешеходна да се употребяват за публични потребности, сподели пред публицисти кметът на Видин Огнян Ценков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Той извърши инспекция в бившето военно отделение в града за това по какъв начин се складират и съхраняват демонтираните настилки и други материали, годни за приложимост, които биват отстранени по време на осъществяването на плана за реорганизация на централна пешеходна зона. Огнян Ценков уточни, че е обезпечено 24-часово видеонаблюдение на територията на складираните материали. „ На последната работна среща с кметовете и кметските наместници на обитаемоте места в Общината, им сложих въпроса да преценяват и дадат поръчка защо биха могли да се вложат материалите, останали след ремонта. Всички демонтирани материали ще бъдат употребявани на територията на Община Видин. Те ще се употребяват единствено за публични места и единствено на терени, които са общинска благосъстоятелност. Към мен се обърнаха жители с въпрос дали могат да си закупят мрамор или гранит за частни цели. Няма по какъв начин да бъдат продадени тези материали, поели сме ангажимент към всички видинчани те да се употребяват за публични потребности и там, където е належащо по преценка на кметовете, като всичко ще предстои на непоколебим надзор от наша страна “, сподели Огнян Ценков.
Материалите, които се складират на територията на бившето военно отделение, се одобряват с протокол. Демонтираните материали, които не се складират се извозват в Регионалното хранилище за твърди битови боклуци, където се раздробяват в обща трошено-каменна секта, която ще се употребява за баластриране на улици. Такива действия са почнали в село Цар Симеоново.
„ В момента се реализира замяна на водопроводната мрежа в сектора към административната постройка на Общината. Старите водопроводи са построени към 40-те години на предишния век и са мощно корозирали, като е било въпрос на доста малко време да зародят съществени проблеми поради това. Работи се със модерни, качествени материали, слагат се полиетиленови водопроводни тръби. Взаимодействието с ВиК оператора е непрекъснато. Всички подземни връзки ще бъдат актуализирани. Очаква се работата в този сектор да приключи до края на месец септември “, добави кметът на Видин Огнян Ценков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР