Видин. Поели сме ангажимент към видинчани демонтираните настилки и други

Видин. Поели сме ангажимент към видинчани демонтираните настилки и други ...

Огнян Ценков, кмет на Видин: Поели сме ангажимент демонтираните настилки и други материали от централната пешеходна да се използват за обществени нужди.

Видин. Поели сме ангажимент към видинчани демонтираните настилки и други материали от централната пешеходна да се използват за обществени нужди, каза пред журналисти кметът на Видин Огнян Ценков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. Той извърши проверка в бившето военно поделение в града за това как се складират и съхраняват демонтираните настилки и други материали, годни за употреба, които биват премахнати по време на изпълнението на проекта за реконструкция на централна пешеходна зона. Огнян Ценков посочи, че е осигурено 24-часово видеонаблюдение на територията на складираните материали. „На последната работна среща с кметовете и кметските наместници на населените места в Общината, им поставих въпроса да преценят и дадат заявка за какво биха могли да се вложат материалите, останали след ремонта. Всички демонтирани материали ще бъдат използвани на територията на Община Видин. Те ще се използват само за обществени места и само на терени, които са общинска собственост. Към мен се обърнаха граждани с въпрос дали могат да си закупят мрамор или гранит за частни цели. Няма как да бъдат продадени тези материали, поели сме ангажимент към всички видинчани те да се използват за обществени нужди и там, където е необходимо по преценка на кметовете, като всичко ще подлежи на строг контрол от наша страна“, каза Огнян Ценков.
Материалите, които се складират на територията на бившето военно поделение, се приемат с протокол. Демонтираните материали, които не се складират се извозват в Регионалното депо за твърди битови отпадъци, където се раздробяват в обща трошено-каменна фракция, която ще се използва за баластриране на улици. Такива дейности са започнали в село Цар Симеоново.
„В момента се осъществява подмяна на водопроводната мрежа в участъка около административната сграда на Общината. Старите водопроводи са изградени около 40-те години на миналия век и са силно корозирали, като е било въпрос на много кратко време да възникнат сериозни проблеми заради това. Работи се със съвременни, качествени материали, поставят се полиетиленови водопроводни тръби. Взаимодействието с ВиК оператора е постоянно. Всички подземни комуникации ще бъдат обновени. Очаква се работата в този участък да завърши до края на месец септември“, допълни кметът на Видин Огнян Ценков.

Източник: focus-news.net