Видин. По-социална Европа и работа за намаляваме регионалните неравенства -

...
Видин. По-социална Европа и работа за намаляваме регионалните неравенства -
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Деница Златева във Видин: Трябва да има справедливо разпределение и на инвестиции, и на доходи, и на европейски фондове

Видин. " По-социална Европа и работа за понижаваме районните неравенства - това е едно от главните послания, които насочваме по време на срещите в акцията. Това е и посоката, в която ще работя, в случай че бъда определена за член на Европейския парламент ". Това сподели заместник-председателят на Народно събрание на Българска социалистическа партия и претендент за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " Деница Златева във Видин, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Днес тя продължава срещите си в региона със срещи в селата Макреш, Гомотарци, Кутово, Сланотрън и Антимово, както и в град Видин. " Видинският край е един от най-бедните - освен в България, само че и в Европа. Трябва да върнем обществена Европа; да реализираме заслужено систематизиране и на вложения, и на приходи, и на европейски фондове. Не бива да разделяме градовете на дребни и огромни. Основен ангажимент на членовете на Европейския парламент, изключително на представителите на левицата, би трябвало да бъде гаранцията, че в идващия програмен интервал европейските фондове ще доближат до всяко едно обитаемо място - без значение от това, от коя политическа партия е неговият кмет. Недопустимо е хората да страдат поради политически пристрастия ", разяснява Златева.
По думите ѝ хората във Видинско са споделили редица случаи, в които, единствено тъй като са подкрепили Българска социалистическа партия, им е отхвърлен достъп до обществени помощи, не е построен път сред две села, тъй като жителите им не гласоподават преди всичко за ГЕРБ. " Няма какво да отговориш на хората в тази обстановка за какво те страдат несправедливо. Как да обясниш с какви причини е отхвърлен топъл обяд на жена в тежко обществено състояние единствено тъй като е деятел на Българска социалистическа партия? ", попита претендентът за евродепутат. " Това са дейности, които никога не можем да толерираме. Когато става въпрос за обществена политика, за приходи, за стандарт на живот, всички би трябвало да работим дружно, тъй че да реализираме минимални европейски стандарти. И като споделяме " Справедливост СЕГА! " - би трябвало да има правдивост за всеки един български жител. Както не желаеме да ни разделят на първа и второкласен европейци, по този начин и българите не трябва да бъдат разделяни на първа и второкласен ", разяснява Златева. Тя описа случаи от Видинския район за хора, излъгани от арендатори. " Това са компании, които повече от година не са им плащали за положения труд. Държавата би трябвало да има механизъм, по който да реагира в такива момента. Тук приказваме за несъблюдение на главен ангажимент от страна на работодателя. Тъжно е, тъй като въпреки всичко сме в 21 век. Всеки има право - и на дом, и на обществена отбрана, и да получи достойното си възнаграждение ", уточни тя.
Според Златева в тази обстановка най-важно е на 26 май хората да заявят гражданската си позиция и да гласоподават за смяната. " Надявам се след изборите да успеем да формираме прогресивно болшинство и в Екологичен потенциал и в Европейска комисия с цел да защитим концепциите си ", сподели тя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР