Видин. Освен изпълненията на самодейните състави, акценти в X-тото издание

...
Видин. Освен изпълненията на самодейните състави, акценти в X-тото издание
Коментари Харесай

Видин: „Кухня без граници” през втория ден на фестивала „Гергьовден”

Видин. Освен осъществяванията на самодейните сформира, акценти в X-тото издание на Международния фестивал, който се организира в село Антимово, бяха кулинарна галерия и съревнование по готварски умения сред българи, румънци и сърби. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Видин от общината. Кметът на Община Видин Огнян Ценков и през днешния ден приветства участниците, като акцентира, че всички присъстващи са обединени от любовта към националното творчество, към традициите, към културното завещание на нашите прародители. „ Различното този път е, че ще следим съревнование сред тимове от България, Сърбия и Румъния, а в съпътстващата кулинарна галерия вземат участие над 20 групи от разнообразни организации и читалища от трите страни. За да се реализира тази концепция, огромен принос има госпожа Кармен Стаделхофер от град Улм, Германия, която е основател и съосновател на интернационалната асоциация „ Дунавски мрежи за Европа “ (DANET). Искам да й поднеса специфичните си благодарности, с вярата да продължим сполучливо нашето съдействие и в бъдеще ” – сподели видинският кмет и пожела чудесно показване. Германската гостенка изрази удовлетворението си, че участва на такова събитие: „ Радвам се, че през днешния ден съм измежду вас на това извънредно забавно интернационално съревнование, с цел да готвим дружно и споделим храната между тях ”.
След формалната част Ценков, дружно със заместник-кмета Венци Пасков, госпожа Стаделхофер, с кмета на Антимово Северин Петров и други посетители, прегледа кулинарната галерия, следи с интерес надпреварата по подготвяне на самун и агнешки специалитети сред българи, румънци и сърби под наслов „ Кухня без граници ”, беседва с всички участници и си направи фотоси за спомен. За кулинарния фестивал уредниците бяха поканили и известния в цяла България Ангел Ангелов с „ Юнашкия тиган ”.
Въпреки дъжда, хората се любуваха на осъществяванията на самодейците и обикаляха щандовете с майсторски приготвени гозби, пробваха вкусна баница и антимовско вино, пиха кафе, варено на пясък и се забавляваха същински.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР