Видин. Организацията на Летните вечери за опера и балет Баба

Видин. Организацията на Летните вечери за опера и балет Баба ...

Огнян Ценков, кмет на Община Видин: Организацията на Летните вечери за опера и балет „Баба Вида“ бе отлична благодарение и на доброволците.

Видин. Организацията на Летните вечери за опера и балет „Баба Вида“ бе отлична благодарение и на доброволците, които се включиха при настаняването на зрителите, каза кметът на Видин Огнян Ценков на среща с учениците-доброволци в сградата на общината, предаде репортер на Радио „Фокус“. Ценков поздрави учениците за техния труд, благодари им за това, че доброволно са участвали в организацията на този фестивал, очакван от видинските граждани. „Искам да поздравя и вашите родители, за това, че са възпитали едни бъдещи достойни граждани на нашата община и страната ни. С провеждането на този фестивал ние добавихме още блясък в достолепието на нашия град“, каза Огнян Ценков. Той допълни, че фестивалът се превръща в традиция за Видин.
Девет доброволци от общо десет присъстваха на срещата с кмета на Видин Огнян Ценков, всички те са ученици в ГПЧЕ „Йордан Радичков“ и СУ „СВ.СВ.Крили и Методий“. Децата благодариха за честта, която са имали да станат част от Летните вечери за опера и балет „Баба Вида“ и да се докоснат до красотата на класическата музика. Те заявиха, че искат този летен оперен и балетен фестивал да продължи и в годините занапред, да зарежда с много красота и блясък летните вечери във Видин.Четирима от доброволците – Мария Крумова, Ивана Крумова, Натали Илиева, Моника Яворова и Изабела Яворова са възпитаници на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, а Калина Паскова, Мартин Кирчев, Кристиана Георгиева, Божидар Методиев и Симона Борисова – на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“. Божидар, Кристиана и Мартин вече са завършили средното си образование и ще бъдат студенти първи курс през новата учебна година.
Огнян Ценков връчи благодарствени грамоти на доброволците и им пожела много здраве и успехи.
Анна ЛОЗАНОВА

Източник: focus-news.net