Видин. Най-важното е да обичаме, пазим и съхраняваме богатствата на

...
Видин. Най-важното е да обичаме, пазим и съхраняваме богатствата на
Коментари Харесай

Албена Георгиева, областен управител на Видин: Най-важното е да обичаме, пазим и съхраняваме богатствата на нашия роден край

Видин. Най-важното е да обичаме, пазим и съхраняваме благосъстоянията на нашия роден край. Това съобщи Албена Георгиева, регионален шеф на Видин, при награждаване на спечелилите в Регионалния конкурс за снимка на тематика „ Моята област Видин “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Тя уточни, че всички фотоси на участниците в състезанието демонстрират хубостта на нашата област. Победителите в състезанието бяха наградени с парични награди и грамоти. Първите трима участници, чиито фотоси събраха най-вече лайкове, са Зорница Асенова, Чавдар Александров и Красимир Рангелов.
Първо място в Регионалния конкурс за снимка на тематика „ Моята област Видин “ завоюва фотография на Белоградчишките скали на Зорница Асенова, която събра 709 лайкове. Зорница е на 14 година и учи в ГПЧЕ “Йордан Радичков “, гр. Видин. Нейният роден град е Белоградчик. Фотографията на естествени забележителности е занимание на осмокласничката. След довеждане докрай на междинното си обучение, Зорница има намерение да продължи своето образование в университет и да учи българска или британска лингвистика.
На второ място в състезанието е Чавдар Александров от с. Дреновец. Той е на 16 година и е възпитаник в СУ,,Никола Й. Вапцаров “, с. Дреновец, общ. Ружинци. Научавайки за оповестения от Областна администрация конкурс, Чавдар импулсивно прави фотография с камерата на мобилния си телефон. Десетокласникът е футболист и има упоритости да продължи да се занимава със спорт. Снимката, с която взе участие в състезанието, събра 521 гласа в страницата на Администрацията в обществената мрежа.
Третото място е за Красимир Рангелов. Уникалният миг, който запечатва в фотография на постройката на Община Видин събра 474 лайкове. Красимир е на 16 година и учи в ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Видин. Негово занимание са фотографията и логиката на психиката. Със свои фотоси, Красимир е печелил и други състезания.
По мотив отбелязване на 20 години от основаването на Областна администрация Видин, регионалният шеф Албена Георгиева разгласи Регионален конкурс за снимка на тематика „ Моята област Видин “. Право на присъединяване в състезанието имаха всички възпитаници от 8 до 12 клас от учебни заведения на територията на региона, като за задачата те изпращаха свои фотоси, с които да показват визията си за обитаемо място или обект (културен или природен) на територията на област Видин. Конкурсът бе разгласен в формалната страница на Областна администрация Видин във фейсбук, където на 8 април бяха качени фотосите на 15-те възпитаници, декларирали предпочитание да вземат участие. Гласуването с „ харесване “ на фотосите продължи до 16.00 часа на 18 април. Регламентът на състезанието гласеше, че спечелили ще са първите трима, събрали най-вече лайкове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР