Видин. Навършват се 130 години от блажената земна кончина на

...
Видин. Навършват се 130 години от блажената земна кончина на
Коментари Харесай

Във Видин ще се проведат възпоменателни тържества по случай 130-ата годишнина от смъртта на екзарх Антим I

Видин. Навършват се 130 години от блажената земна кончина на приснопаметния Български Екзарх Антим I. В тази връзка, по решение на Светия Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия, паметта на огромния български нравствен лидер и патриот, ще бъде почетена с богослужения и възпоменателни събития в град Видин на 1 и 2 декември, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
От 15.00 до 17.00 часа в Конферентната зала на Областната администрация ще се организира Възпоменателна научна конференция отдадена на приснопаметния Бълграски Еказарх Антим I. От 18.00 часа в храм „ Св. Николай Мирликийски Чудотворец “ ще бъде отслужена Възкресна Вечерня работа. От 19.00 часа в залата на Симфоничния оркестър ще стартира концерт на Читалище „ Цвят 1878 “.
В неделя възпоменателните тържества ще стартират с отслужването на Утреня в храм „ Св. Николай Мирликийски Чудотворец “. Началото на службата е в 08.00 часа. В 09.20 часа в митрополитския храм ще бъде посрещнат Българския Патриарх Неофит, а в 09.30 часа ще стартира светата Литургия.
От 11.00 часа Българският Патриарх Неофит и митрополитите на Св. Синод ще отслужат Панихида в памет на приснопаметния Български Екзарх Антим I. В 11.30 часа ще бъде отслужена заупокойната молитва пред гробницата-мавзолей на Екзарх Антим I.
Никола ПЕТКОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР