Видин. Над 60 000 къса без документи за превоз са

...
Видин. Над 60 000 къса без документи за превоз са
Коментари Харесай

Видин: Над 60 000 къса без документи за превоз са иззети при проверка на лекотоварен автомобил на ГКПП „Дунав мост 2“

Видин. Над 60 000 къса без документи за транспорт са конфискувани при инспекция на лекотоварен автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ . 3 088 кутии (61 760 къса) цигари от разнообразни марки, облепени с годни български акцизни бандероли, както и 147.5 литра етилов алкохол са открити от митнически чиновници от бранш „ Борба с наркотрафика “ – звено Лом в Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ на Агенция „ Митници “. Акцизните артикули са открити при инспекция на лекотоварен автомобил, пренасящ групажни колета от България към Германия и Англия.
В региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “ транспортното средство е спряно и е направена инспекция на товара. В общо осем колета, изпратени от няколко физически лица, са открити общо 3088 кутии (61 760 къса) цигари от разнообразни марки, предлагани на българския пазар и облепени с годни български акцизни бандероли. Тютюневите произведения били разпределени в количества сред 1878 кутии и 160 кутии в пратка. За огромните количества цигари, въпреки и облепени с български бандерол, не са показани изискуемите документи по ЗАДС за транспорт на акцизни артикули.
Освен цигарите, в две колета са открити и 147.5 литра етилов алкохол, с аромат на ракия, в пластмасови бутилки с друга съдържимост – от туби от 10 л до 1.5 л разфасовки, също без документи.
При различен случай в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “ вечерта на 01 февруари 20189 година, в аварийна гума на товарен автомобил с непозната регистрация, митническите чиновници откриват скрити цигари с турски бандерол, общо 420 кутии (8 400 къса) от три известни марки.
По случаите са формирани административнонаказателни производства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР