Видин. На извънредно заседание днес общинските съветници дебатираха какви мерки

...
Видин. На извънредно заседание днес общинските съветници дебатираха какви мерки
Коментари Харесай

Видин: Общината планира да задели най-малко 250 000 лв. годишно за МБАЛ „Св. Петка“

Видин. На изключително съвещание през днешния ден общинските съветници дебатираха какви ограничения да се вземат, с цел да се решат проблемите във видинската многопрофилна болница за интензивно лекуване, с цел да се запазят медицинските фрагменти и се усили заплащането на труда им. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Кметът на Община Видин Огнян Ценков също участва на съвещанието и изрази своето задоволство от загрижеността на всички за бъдещето на лечебното заведение: „ Както към този момент заявих, аз и общинското управление стоим изрично в поддръжка на видинската болница, на нейното действие и развиване и механизмите, с които можем да го изпълним “. Той съобщи, че в създалата се обстановка печеленето на партийни дивиденти е аморално и трябват да се вземат аргументирани законови решения, без ненужно говорене.
След продължителни полемики и изказани мнения, бяха гласувани две оферти и призната декларация. Първото се отнася за заделянето на финансов запас и основаването на фонд, който да подкрепя медицинските служащи в МБАЛ „ Св. Петка “, като средствата се плануват в бюджета на Община Видин в размер минимум на 250 000 лева годишно. Също по този начин, предвид на събитията незабавно до края на годината да се обезпечат 150 000 лева за поправяне на трудовите хонорари на медицинския личен състав. Второто предложение, което бе признато, е обвързвано с иницииране на среща с присъединяване на здравния министър и представители на Министерството на здравеопазването, на управлението на видинската болница и на работещите в нея, на Община Видин, на общински съветници и други съпричастни институции, на която да бъдат взети съответни ограничения за справяне с проблемите в МБАЛ „ Св. Петка “.
На изключителното съвещание бе призната декларация, адресирана до министър-председателя на Република България, до министъра на опазването на здравето и министъра на финансите. В нея написа: „ Обръщаме се към вас с искане за незабавна финансова помощ за МБАЛ „ Св. Петка “ – град Видин и опазване на активността ѝ в цялостен размер и конструкция, което ще докара до запазване на свещеното за нас лечебно заведение. Моля да имате поради, че нефункционирането на болничното заведение в цялостен размер ще докара до нов, спомагателен и финален демографски срив на Видинския район “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР