Видин. Кметът Огнян Ценков проведе среща с потенциални инвеститори от

...
Видин. Кметът Огнян Ценков проведе среща с потенциални инвеститори от
Коментари Харесай

Видин: Кметът Огнян Ценков проведе среща с потенциални инвеститори от немска компания

Видин. Кметът Огнян Ценков организира среща с евентуални вложители от компания Gerd Bar GmBH, която се провежда със съдействието на Германо - Българската индустриално – комерсиална камара. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Видин от общината. На срещата участваха представители на компанията – Тобиас Бер, притежател и шеф, Дитер Бадер – шеф „ Производство “ и Михаел Киман – търговски шеф, специалисти от Общината и представители на видински компании.
Ценков приветства гостите с добре пристигнали и показа в резюме Видин и района. Той акцентира, че капиталовият интерес към нашия град е доста огромен, поради географското разположение, преминаващите два трансевропейски коридора и културно-историческите забележителности. Кметът изясни на гостите, че още при започване на мандата Общински съвет – Видин е приел разпоредба за поощряване на вложенията и локалната власт може да издава документ клас “В “. Друг значим миг, който посочи, е желанието на държавното управление до 2022 година да бъде построен като магистрален път секторът от Видин до Ботевград. Огнян Ценков срещна гостите и с втория мост на река Дунав при Видин и Калафат, който е измежду най-модерните модерни инфраструктурни уреди. Той се спря и на тематиката за образованието: „ Имаме профилирани и професионални учебни заведения, които са механически насочени. Открихме и Филиал на Русенския университет „ Ангел Кънчев “, в който има механически специалности, филантропични и общообразователни. Мотивираме младежите да останат тук както поради високото равнище на обучение, по този начин и поради непрекъснатото възстановяване качеството на живот “ – сподели Ценков.
Представителите на немската компания направиха къса презентация на своята активност. Заводът създава подемни платформи за коли от всевъзможен тип – от миниванове до камиони. Те са номер едно в Германия за последните 15 години, а от няколко години са втори за Европа. Тяхното желание е да разширят своята активност, като влагат в други страни и райони. Собственикът на компанията показа, че за тях е значимо на място да получат информация за наличната работна ръка и за опциите за вложение във Видин.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР