Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна с

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна с ...

Видин: Кметът Огнян Ценков се срещна с учениците и учителите от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, които се завърнаха от участие в Европейския младежки музикален фестивал.

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна с учениците и учителите от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, които се завърнаха от участие в Европейския младежки музикален фестивал под наслов „Силата на песента“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Събитието се проведе от 2 до 4 юни в комплекс „Камчия“ в близост до град Варна под патронажа на министъра на образованието и науката. То се организира от Секцията на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика в Република България към Асоциацията на европейските музикални училища.
Общо четиринадесет възпитаници на училището по изкуствата, от шести до дванадесети клас, се представиха блестящо на фестивала. Ценков ги поздрави с успеха и заяви, че се гордее с таланта на младите хора, представили Видин по един достоен начин на престижния форум. По този повод той връчи на Бисерка Каменова, директор на училището, плакет на Община Видин. От своя страна тя поднесе на видинския кмет благодарствен адрес заради дарените от него средства за подпомагане участието на талантите в Европейската асамблея. „При трудностите за всички ни днес, подобен жест е проява на особено благородство и ние високо ценим това. Радваме се, че ръководството на нашия старопрестолен град, средище на културен живот, дава достоен пример за съхраняване на българските традиции и културни ценности“ – пише в адреса.
Учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ споделиха своите прекрасни впечатления от пребиваването си в комплекс „Камчия“ и радостта си от успешното представяне. Те се включват в програмата на фестивала с три индивидуални изпълнения - пиано, популярна и народна песен. Участват и с камерни състави по народно пеене и хореография. Като награда групата от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ получава плакет, грамоти, медал и книгата „Рибен буквар“ на д-р Петър Берон.
Младите хора подариха на кмета Огнян Ценков значката на училището и картина, рисувана от талантливия ученик Теодор Стаменов.

Източник: focus-news.net