Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна с

...
Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна с
Коментари Харесай

Видин: Кметът Огнян Ценков се срещна с учениците и учителите от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, които се завърнаха от участие в Европейския младежки музикален фестивал

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна с учениците и учителите от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, които се завърнаха от присъединяване в Европейския юношески музикален фестивал под наслов „ Силата на песента “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Събитието се организира от 2 до 4 юни в комплекс „ Камчия “ наоколо до град Варна под патронажа на министъра на образованието и науката. То се провежда от Секцията на учебните заведения с профилирано и разширено проучване на музика в Република България към Асоциацията на европейските музикални учебни заведения.
Общо четиринадесет ученици на учебното заведение по изкуствата, от шести до дванадесети клас, се показаха ослепително на фестивала. Ценков ги поздрави с триумфа и съобщи, че се гордее с гения на младежите, показали Видин по един заслужен метод на влиятелния конгрес. По този мотив той връчи на Бисерка Каменова, шеф на учебното заведение, плакет на Община Видин. От своя страна тя сервира на видинския кмет признателен адрес поради дарените от него средства за подкрепяне присъединяване на гениите в Европейската асамблея. „ При компликациите за всички ни през днешния ден, сходен жест е демонстрация на изключително достойнство и ние високо ценим това. Радваме се, че управлението на нашия старопрестолен град, средище на културен живот, дава заслужен образец за запазване на българските обичаи и културни полезности “ – написа в адреса.
Учениците от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ споделиха своите прелестни усещания от пребиваването си в комплекс „ Камчия “ и насладата си от сполучливото показване. Те се включват в програмата на фестивала с три самостоятелни осъществявания - пиано, известна и национална ария. Участват и с камерни сформира по национално пеене и хореография. Като премия групата от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ получава плакет, грамоти, орден и книгата „ Рибен буквар “ на доктор Петър Берон.
Младите хора подариха на кмета Огнян Ценков значката на учебното заведение и картина, рисувана от надарения възпитаник Теодор Стаменов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР