Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе консултации за

...
Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе консултации за
Коментари Харесай

Видин: Партиите се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков организира съвещания за установяване състава на Общинската изборна комисия (ОИК), по отношение на произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Покана за присъединяване в тях бе изпратена до парламентарно показаните партии: Политическа партия ГЕРБ, Коалиция „ Българска социалистическа партия за България ", Коалиция „ Обединени патриоти – НФСБ, Атака и Вътрешна македонска революционна организация “, Политическа партия „ Движение за права и свободи “, Партия „ Воля " и до партии и обединения, които имат определени с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, само че не са парламентарно показани: Коалиция „ Демократична България – Обединение “.
В началото на срещата кметът се обърна към присъстващите, с цел да изрази своята задоволеност, че през четирите години на мандата са работили в доста положително взаимоотношение и съдействие. „ Искам да благодаря на всички вас като представители на политически организации, както и на тези от вас, които бяха общински съветници, тъй като ние изпълнихме поетите задължения към видинските жители – да стабилизираме финансово Общината, да модернизираме образованието и да реализираме огромния триумф – разкриване на филиал на висше образователно заведение. Работихме интензивно за реализирането на значимите планове, подобрявахме качеството на живот, развивахме туризма, привличахме вложители, разкривахме работни места. Всичко това е един общ триумф, в който всеки от нас има своя принос “, сподели Ценков.
Участниците в консултациите направиха своите оферти и реализираха цялостно единодушие за състава на Общинската изборна комисия. В нея ще влязат 13 представители на партиите, разпределени по този начин: Политическа партия ГЕРБ – 4 (председател и 3 членове); Коалиция „ Българска социалистическа партия за България " – 4 (секретар и 3 членове); Коалиция „ Обединени патриоти – НФСБ, Атака и Вътрешна македонска революционна организация “ – 2 (заместник-председател и 1 член); Политическа партия „ Движение за права и свободи “ – 1 заместник-председател; Партия „ Воля " – 1 член и Коалиция „ Демократична България – Обединение “ – 1 член.
В период до 24 август всички оферти за състава на ОИК би трябвало да бъдат предадени в Централната изборна комисия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР