Видин. Кметът д-р Цветан Ценков щесъдейства за набиране на средства

...
Видин. Кметът д-р Цветан Ценков щесъдейства за набиране на средства
Коментари Харесай

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков ще съдейства за набиране на средства за лечението на 31-годишна жена

Видин. Кметът доктор Цветан Ценков щесъдейства за набиране на средства за благородна идея, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Видин от Общината.
С молба за помощ към него се обърнаха 31-годишната Моника Димитрова и нейният татко Николай Василев. На младата жена ѝ следва трансплантация на бъбрек. Моника е с кръвна група АВ+, друга от тази на Николай, който ще бъде неин донор. У нас трансплантации в сходни случаи не се вършат, за това интервенцията ще бъде осъществена в клиника в Инстанбул, само че фамилията не разполага с нужната сума за лекуването – 22 000 евро. За по-малко от месец от близки, другари и събрани средства от дарителски кутии има 20 000 лв..

Сега младата жена, която на следващия ден ще навърши 32 години, върви три пъти седмично на хемодиализа в Монтана, тъй като е с доста невисок хемоглобин и двата ѝ бъбрека съвсем не работят. Тя е в листата на чакащите в България за трансплантация, а все още в страната ни повече от хиляда пациенти се нуждаят от здрав бъбрек.

Моника е майка на осемгодишно момиче – второкласничка в ОУ „ Любен Каравелов “ във Видин, като по самодейност на класния началник Колетка Павлова в спортна зала „ Фестивална “ на 16 декември от 18.00 часа ще се състои благотворителен концерт и базар за набиране на средства.

Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков персонално ще подкрепи идеята, към нея ще се причислят и общински чиновници. Той приканва жителите да се извърнат с лице към болката на фамилията и протегнат ръка за помощ.

Инициативите в поддръжка на Моника не престават и в мол „ Видин “, където ще се провежда базар на 18 декември.
Дарителска сметка:
РАЙФАЙЗЕНБАНК
IBAN: BG19RZBB91551011262560
BIC:RZBBBGSF
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР