Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ

...
Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Кандидатът за кмет на Видин Огнян Цеков присъства на церемония по откриване на пречиствателна станция в гр. Видин

Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от Политическа партия ГЕРБ Огнян Ценков участва на формалната гала за разкриване на Пречиствателната станция за отпадъчни води в гр. Видин. Проектът „ Доизграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води – гр. Видин – Втора фаза “ е осъществен по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “. Общата му стойност е 19 505 984 лева, от които личното финансиране е в размер на 580 415 лева Безвъзмездните средства се дават от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет на Република България. На събитието участваха заместител – министър ръководителят Томислав Дончев, регионалният шеф Албена Георгиева и десетки жители. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
„ Това не е от най – забележимите вложения. Сигурен съм, че каквато и да е инвестиция в центъра на града ще бъде забелязана и утвърдена от повече хора. Но това оборудване е по-важно даже от оборудванията на основната улица, то е инвестиция в чистотата на околната среда, чистотата на река Дунав и най-накрая инвестиция в здравето и живота на всички жители. Това е продължение на един план, реализиран в предходните години, който се надявам да е решил всички проблеми и провокации на града в сферата водоснабдяване и отклоняване на отпадъчни води. Общата стойност на двата плана наближава 70 млн.лв. Тези вложения са значими, тъй като без тях всички останали са сложни и дори невъзможни “, сподели Томислав Дончев. Дончев съобщи, че предходните години главната тематика е била води, канализация, запазване чистотата на реките, като това ще продължи, само че идващите години главен акцент ще е запазване на чистотата на въздуха. Това не е естетическа мярка, това е обвързвано с качеството на живот на всеки от нас.
Станцията е оразмерена за 56 хиляди еквивалент поданици в небосвод до 2041г. Обработва отпадъчната вода със среднодневен дебит от 1 440 куб.м. на денонощие. Прилага се технология, която с изключение на механично разчистване на водата, има и биологично филтриране. На три стадия от пречистването се отделя наслойка, която след това се смесва и се добива газ метан, който се употребява за потребностите на станцията. Проектът „ Доизграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води – гр. Видин – Втора фаза “ е осъществен по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “. Общата му стойност е 19 505 984 лева, от които личното финансиране е в размер на 580 415 лева Безвъзмездните средства се дават от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет на Република България.
„ Мащабният план мина през редица компликации, изстрадани през последните 7 години, както от жителите на общината, по този начин и от общинската администрация и изпълнителната власт. За осъществяването му постоянно сме работили безрезервно и в положително взаимоотношение. Поздравявам Вас и екипа на община Видин за неуморните старания планът да бъде сбъднат ”, написа в приветствения си адрес до инж. Огнян Ценков ръководителят на Комисията по околна средата и водите в 44-то Народно събрание Ивелина Василева.
Кандидатът за кмет на община Видин от Политическа партия ГЕРБ Огнян Ценков бе безапелационен, че „ Доизграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – гр.Видин - Втора фаза ” по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, предпочитана ос 1 „ Води ” е най-мащабният план, който Общината осъществя и по който се работи през последните 7 години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР