Видин. Кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ

...
Видин. Кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков разговаря с директори на училища

Видин. Кандидатът за кмет на Община Видин от Политическа партия ГЕРБ Огнян Ценков и претенденти за общински съветници организираха среща с шефове на видински учебни заведения и детски градини, оповестиха от ГЕРБ-Видин . „ Преди четири години, на сходна среща, вие казахте, че проблемите в ежедневната работа на учителите не се вземат решение с един диалог. Тогава поех ангажимент, че в случай че видинските жители ми гласоподават доверието да бъда кмет на Общината, ще организирам ежемесечни работни срещи с представители на учебните заведения и детските градини. Благодаря ви, че дружно изпълнихме този ангажимент ”, сподели претендентът за кмет на Община Видин от Политическа партия ГЕРБ Огнян Ценков. Той напомни, че дружно с ръководителите на просветителните институции в Общината, са дискутирали разнообразни проблеми и компликации, само че постоянно са намирали решение, с помощта на ефикасното взаимоотношение сред общинската администрация и учителите. „ Общата ни цел постоянно е била оптималното действие на учебните заведения в община Видин ”, сподели още Ценков. Той бе безапелационен, че качественото обучение и образование продължава да бъде неоспорим приоритет за ГЕРБ.
„ В нашата листа с претенденти за общински съветници има представители на разнообразни сфери от публичния живот – експерти и общественици, лекари, икономисти, мениджъри, инженери – хора, които градят положителното име на Видин. Гордея се, че в листата ни има осем учители. Те са част от нашия тим, точно тъй като осъзнаваме,че положителното обучение дефинира положителното развиване на всяка община и район, на страната ни ”, сподели претендентът за кмет на Община Видин от Политическа партия ГЕРБ. Огнян Ценков благодари на видинските учители за всеотдайната им работа. „ Децата на Видин са нашата горделивост. Те са положителни възпитаници, положителни спортисти, положителни самодейци, дейни участници в живота на Видин. Благодаря ви, че възпитавате в тях желанието да бъдат същински жители на България – дейни, знаещи и можещи ”, сподели Ценков.
„ Напредва модернизацията на две от елитните видински учебни заведения – Математическата гимназия и СУ „ Цар Симеон Велики ”. Инвестицията е за 17 млн.лв. С 1 милион лв. санирахме Английската гимназия, със лични средства подменихме отоплителните съоръжения в СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” и ГПЧЕ „ Йордан Радичков ”. В момента в Английската гимназия се реализира изцяло възобновяване на първия и втория етаж за 220 000 лева от общинския бюджет. Променихме образа на ОУ „ Отец Паисий ”. Всяка година отпускаме средства за детските градини. Мога да продължа още дълго да изреждам направеното. Инвестициите в модернизиране на просветителната инфраструктура би трябвало да продължат ”, безапелационен бе Огнян Ценков.
Кандидатът за общински консултант от Политическа партия ГЕРБ Веселка Асенова, която е и шеф на РУО – Видин, акцентира, че Правителството извършва уговорката си за нарастване на учителските заплати. „ Освен положителното възнаграждение, което учителите заслужават, образователния развой би трябвало да се прави в съвременна и приветлива образователна среда ”, сподели третата в листата на Политическа партия ГЕРБ – Видин Веселка Асенова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР