Видин и медицинската общност се сбогуваха с лекаря, издъхнал след

...
Видин и медицинската общност се сбогуваха с лекаря, издъхнал след
Коментари Харесай

След заразяване с COVID-19: Последно сбогом с д-р Борислав Игнатов

Видин и здравната общественост се сбогуваха с лекаря, умрял след заразяване с COVID-19.
Той беше индивидът, който макар пенсионната си възраст, се върна в неврологичното поделение на локалната болница, с цел да го избави от закриване.

Сега то още веднъж краткотрайно не работи.

Снимка: btvnovinite.bg

77-годишният лекар Борислав се връща в едно от най-натоварените отделения, откакто лекарите напущат. Негови сътрудници споделят, че е помолен от управлението на болничното заведение да помогне в тежкия миг.
Областният шеф на Видин: Въпреки дезинфекциите в болница „ Св. Петка “ се разпространяваше COVID-19 Нещата са се трансформирали към положително, откакто болничното заведение е дезинфекцирана от екип на ВМА, съобщи Момчил Станков
Спасява болничното заведение с връщането си. Той продължава да дава съвещания и в Спешното приемно поделение.

„ Първият път, когато пристигна за консултация, той пристигна с неврологично чукче. Ние не бяхме виждали неврологично чукче от години! Той правеше нещата lege artis “, показа здравната сестра Марияна Върбовска.

Доктор Иванов се заразява с ковид в средата на април. „ На 77 години да си толкоз безрезервен и толкоз доста да обичаш специалността си, без да отчиташ рисковете. Човек би трябвало е доста самоуверен “, сподели доктор Пламена Вълчева, предс. РК на БЛС.

„ Струва ми се, че и на него даже не му се вярваше, че е допустимо. Че е толкоз рисково и ужасно, и толкоз значимо пазенето, взимането на ограничения. (…) Вирусът съществува “, съобщи дъщерята на умрелия доктор Албена Бориславова.
Видин - огнище на ковид в обществените институции Градът има потребност от помощ, сподели регионалният шеф
А пациенти и през днешния ден го търсеха в частния му кабинет. Посочват, че постоянно им е обръщал внимание и се е отнасял към тях с извънредно почитание.

Снимка: btvnovinite.bg

В момента отделението, в което лекар Иванов се върна, с цел да не бъде закрито, не работи заради незадоволително личен състав. Ръководството на лечебното заведение е в договаряния с невролози и обстановката е краткотрайна, обясниха от Регионалната здравна ревизия. Доктор Борислав Иванов беше изпратен от стеснен кръг близки и другари.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 585 25 147 1 322 Света 6 648 986 86 290 390 509 3 207 368 Заразени* Нови Починали България 2 585 25 147 Света 6 648 986 86 290 390 509
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР