Видин. Г-н Станишев, очакваме от Вас да защитавате нашите интереси

...
Видин. Г-н Станишев, очакваме от Вас да защитавате нашите интереси
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Сергей Станишев: В България само социалистите са тези, които могат да променят политическата ситуация

Видин. „ Г-н Станишев, чакаме от Вас да защитавате нашите ползи в Европейския парламент. Трябва да останете там, с цел да върнете Северозапада на мястото, което му се поставя “, обърнаха се жители на Видин към президента на ПЕС и претендент за член на Европейския парламент Сергей Станишев, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .
„ Днес, във Видин, не можем да не си поговорим за районните диспропорции в страната. Диспропорции във всяко измерение - инфраструктура, занаят, условия на живот. Средната работна заплата в района е 600 лева, до момента в който в София е 1400 лева Как да оцеляват хората тук и по какъв начин младежите да желаят да останат “, разяснява Станишев.
„ За да се промени това, ни е нужна дейна политика за основаване на работни места като фокус на държавните старания в България. Такъв вид политика е и главното обръщение и предложение на нашия водещ претендент за ръководител на Европейската комисия Франс Тимерманс. В България единствено социалистите са тези, които могат да трансформират политическата обстановка “, добави Станишев.
Той акцентира, че диспропорциите по отношение на други райони са видни даже във връзка с главния приоритет на ГЕРБ - градеж на пътища.
„ С построяването на „ Дунав мост 2 “, Е-79 трябваше да се трансформира във високоскоростна автомагистрала - връзката със Западна Европа към Солун и Атина. Парите обаче бяха пренасочени към други планове. Защо? Защото ГЕРБ насочва средствата към места с доста гласоподаватели. И в този момент Е-79 е един от най-натоварените пътища, три пъти по-натоварен, в сравнение с трябваше да бъде. А Борисов изяснява, че в действителност автомагистрала Хемус е централен пункт за Северозапада. Поредната неистина - задоволително е единствено да погледнем картата на страната. А в това време, районът продължава да умира. “
„ Само европейски пари няма да бъдат задоволителни за възстановяване на обстановката, нужна е премислена районна политика. В цяла България върви развой на замиране и обезлюдяване с централизация на популацията единствено в няколко огромни центрове ", добави той.
Станишев напомни, че лявото държавно управление в интервала 2005-2009 година даде 200 млн. лева за подкрепяне на Северозапада.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР