Видин. Електрозахранването в помпената станция при село Сланотрън е възстановено,

Видин. Електрозахранването в помпената станция при село Сланотрън е възстановено, ...

Огнян Ценков, кмет на Видин: Електрозахранването в помпената станция при село Сланотрън е възстановено, но има още много работа и затова бедственото положение остава.

Видин. Електрозахранването в помпената станция при село Сланотрън е възстановено, но има още много работа и затова бедственото положение остава. Това каза кметът Огнян Ценков по време на поредното заседание на Общинския щаб за защита при бедствия в Община Видин, съобщиха от пресцентъра на Общината. Помпената станция при село Сланотрън осигурява питейна вода за града и над 20 селища на територията на общината. Затова повредата в електрозахранването, която стана вчера, бе сред сериозните проблеми, за чието разрешаване кметът Огнян Ценков разпореди спешни мерки. Той обобщи, че обстановката вече е нормализирана. Почистени са достъпите до всички населени места. Ще се почиства и през нощта в селищата, където не е влизала техника. „Има още много работа да се свърши, затова остава в сила бедственото положение“, заяви Ценков.
Видинският кмет каза, че според метеорологичната прогноза се очаква през нощта да има нов снеговалеж и впоследствие – бързо затопляне на времето. Повишено ще бъде вниманието по отношение нивото на реките в Общината и възникването на опасността от наводнения. Постоянно се следи водният стоеж на река Дунав, който в момента е 747 см и има тенденция към понижаване.
Щабът остава в готовност през почивните дни и при необходимост ще бъде свикано заседание.

Източник: focus-news.net