Видин е сред първите общини, кандидатствали по проекта WiFiEU за

...
Видин е сред първите общини, кандидатствали по проекта WiFiEU за
Коментари Харесай

Видин кандидатства по проект за безплатен WiFi

Видин е измежду първите общини, кандидатствали по плана WiFiEU за безвъзмезден достъп до безжичен интернет на публични места, сподели секретарят на администрацията Иванела Андреева.
„ Всяка община има право единствено на един ваучер от Европейски Съюз за целия интервал на самодейността. Общините ще бъдат избирани по реда на подаване на кандидатурите. В рамките на тази покана ще бъдат раздадени най-малко по 15 ваучера за всяка страна. Ваучерът ще покрие разноските за съоръжение и инсталиране на точките за Wi-Fi достъп “, сподели Андреева.
Ангажиментът на община Видин е да обезпечи абонамента за интернет и поддръжката на оборудването, с цел да се предлага безвъзмезден и първокачествен безжичен достъп до интернет за интервал от най-малко 3 години.
„ С включването на община Видин в системата за електронен продан на документи и известия ще бъде облекчена административната тежест, което ще повлияе позитивно на процесите на даване на административни услуги на жителите и на бизнеса. Използването на електронен документооборот става наложително от 1 ноември 2018 г “, изясни секретарят на общината.
Иванела Андреева сподели във връзка влизането в действие от 25 май 2018 година на Регламента на Европейски Съюз за отбрана на персоналните данни, че в качеството си на админ община Видин е подхванала съответните дейности, с цел да извърши новите условия. За задачата се прави нужната организационна и вътрешно-нормативна подготовка. В края на месец май следва работна среща с екипа на Държавната организация за електронно ръководство по отношение на използването на електронни услуги и електронно ръководство. На нея ще се направи обзор на осъщественото и набелязване на нови задания за осъществяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР