Видин. Двама български граждани са задържани с прокурорско постановление за

...
Видин. Двама български граждани са задържани с прокурорско постановление за
Коментари Харесай

Видин: Задържани са двама българи за нелегален трафик на мигранти

Видин. Двама български жители са арестувани с прокурорско разпореждане за период до 72 часа при извършена интервенция за противопоставяне на незаконния трафик на мигранти в област Видин. При акцията, осъществена от чиновници на Групово дело „ Национална полиция “ и сътрудниците им от ОД Министерство на вътрешните работи - Видин наоколо до западната ни граница, е арестувана и група чужденци от Афганистан и Бангладеш. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Видин.
Специализираната интервенция по противопоставяне на незаконния трафик на мигранти в пограничните региони на област Видин е извършена през вчерашния ден под управлението на Групово дело „ Национална полиция “. В нея са взели участие чиновници на РУ-Кула и Районно ръководство „ Полиция “ - Видин. Към 01.25 часа по пътя към село Макреш униформени спрели за инспекция товарен автомобил „ Фиат Дукато ” с видинска регистрация. Слизайки от транспортното средство, водачът побягнал към близкото дере. Предприето било неотложно гонене с полицейско куче и на към 200 метра от автомобила лидерът бил арестуван. Установена е самоличността му – 30-годишен с букви В.А. от село Дреновец. В товарния отсек на моторното транспортно средство били открити 19 чужденци – 10 възрастни и 9 деца. По същото време на към 2 км преди село Макреш служителите на реда спрели за инспекция лек автомобил „ Фолксваген Голф ”, каран от 35-годишния видинчанин с букви Ю.Г., който пилотирал Фиата.
Двамата български жители и чужденците са отведени в Районно ръководство „ Полиция “ - Кула, като на малолетните е предоставена полицейска протекция. Установено е, че чужденците са жители на Афганистан и Бангладеш. Двете транспортни средства са конфискувани, по случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.281 от Наказателния кодекс. След отчет в Районна прокуратура - Видин двамата български жители са привлечени като обвинени, разпитани са в това им качество и с прокурорско разпореждане са арестувани за период до 72 часа. Работата на проверяващите по случая продължава под управлението на наблюдаващ прокурор.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР