Видин. До 2020 година две училища във Видин ще бъдат

...
Видин. До 2020 година две училища във Видин ще бъдат
Коментари Харесай

Огнян Ценков, кмет на Видин: До 2020 година две училища в града ще бъдат със съвсем нова визия

Видин. До 2020 година две учебни заведения във Видин ще бъдат със напълно нова визия. Това сподели кметът на Общината Огнян Ценков при откриването на конференцията по осъществяването на план „ Подобряване на положението на просветителната инфраструктура в град Видин “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Проектът се осъществя в Профилираната природо-математическа гимназия „ Екзарх Антим I “ и Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “. По мотив показване напредъка на ремонтните действия бе проведена конференция, която се организира в залата на Общински съвет – Видин. „ Целите, които си слагаме с реализирането на този план, са с модернизацията на просветителната инфраструктура да подобрим и качеството на образованието, и изискванията на труд, които ще бъдат в изгода както на учениците в град Видин, по този начин и на учителите “, сподели Огнян Ценков. Той означи, че значимите стъпки, подхванати през 2018 година, дават съществено съображение на Община Видин да продължава по същия път и през тази година. Заместник-кметът инж. Цветан Асенов, който е и началник на плана, показа резултатите от осъществените строително-монтажни действия досега в двете учебни заведения. „ В Профилираната природо-математическа гимназия и Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “ демонтажните работи на електрическите и ВиК съоръжения са приключени на 60 - 70%. В Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “ е изработен изкопът на басейна, демонтиран е остарелият физкултурен салон и е почнало построяването на новия състезателен салон към учебното заведение, който ще се употребява от всички учащи се в града, както и за провеждането на разнообразни спортни събития. В ППМГ „ Екзарх Антим I “ също се построява състезателен салон, а на покрива на учебното заведение ще има тенис на корт ", уточни той. Инж. Асенов разгласи, че до 15 септември главната част от работата на двата обекта ще бъде финализирана и изрази убеденост, че до края на 30-месечния период всичко ще завърши по проект.
Директорът на СУ „ Цар Симеон Велики “ Венцислав Станев и ръководителят на учебното настоятелство на ППМГ „ Екзарх Антим I “ Лилия Цанова показаха, че имат позитивни усещания от осъществяването на ремонтните действия.
Проектът „ Подобряване на положението на просветителната инфраструктура в град Видин се извършва в границите на Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 - 2020 “, скица за даване на безплатна финансова помощ „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014 - 2020 – Видин “. Общата стойност на плана е 16 919 040.98 лева, от които 14 381 184.83 лева са безплатна финансова помощ от Европейския фонд за районно развиване и 2 537 856.15 лева се съфинансират от държавния бюджет. Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца, считано от датата на сключване на контракта на 4 октомври 2017 година
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР