Видин. Блестяща съвместна продукция на Симфониета – Видин и Средно

...
Видин. Блестяща съвместна продукция на Симфониета – Видин и Средно
Коментари Харесай

Видин: Блестяща съвместна продукция на Симфониета – Видин и Средно училище „Цар Симеон Велики“ бе представена в града

Видин. Блестяща взаимна продукция на Симфониета – Видин и Средно учебно заведение (СУ) „ Цар Симеон Велики “ бе показана в града. Концертът на Симфониета – Видин и СУ „ Цар Симеон Велики “ се организира в залата на Симфониетата и в него бяха включени осъществявания на песни от български филми и българска поп музика. Това оповестиха от Общината за Радио „ Фокус “ – Видин . Концертът е отдаден на празника на учебното заведение, който се отбелязва на 11 май. На събитието участваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, началникът на Регионалното ръководство на образованието Веселка Асенова, шефовете на Симфониета – Видин Мирослав Кръстев и на СУ „ Цар Симеон Велики “ Венцислав Станев и други публични посетители.
Концертът се организира под диригентството на Светлана Галианова. В взаимната продукция бяха показани къси фрагменти от филми, на фона на които водещите бяха подготвили забавни разговори, свързани със сюжета.
Изпълненията на известните и обичани на всички българи песни и музика бяха посрещнати с нестихващи овации от публиката. Участниците в концерта получиха хубави думи на самопризнание за своята заложба и доста цветя.
Своите поздравления сервира и кметът на Община Видин Огнян Ценков: „ Искрени възторженостти за основателите на тази превъзходна продукция. Винаги съм казвал, че Видин има освен богато културно-историческо завещание, само че също огромното благосъстояние на нашия град са неговите хора. Вие го доказахте довечера “. Той изрече признателност към управлението и оркестрантите на Симфониетата, към управлението, педагогическия екип и възпитаниците на Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “ за прелестната концепция, както и към шефа на видинския трагичен спектакъл Дейвид Славчев, който спомага за изобретателното показване на продукцията.
Огнян Ценков акцентира, че Община Видин слага развиването на образованието измежду най-важните си цели. Той напомни, че през предходната година е поставено началото на един извънредно значим план по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 – „ Подобряване на положението на просветителната инфраструктура в град Видин ”. В него е включено и Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “, където ремонтните действия текат с цялостна мощ. Кметът показа, че единствено след година то ще се трансформира в съвременно, многофункционално и удобно образователно заведение – една изключителна облага за всички наши съграждани. Ценков честити на учениците, учителите и всички някогашни ученици на най-старото видинско учебно заведение 137-годишнината от основаването му, с пожеланието да бъдат здрави, да са първи измежду първите, сполучливи и в никакъв случай да не не помнят родния Видин.
Приветствие сервира и ръководителят на Обществения съвет към учебното заведение Александър Русев, а шефът Венцислав Станев предложения на финала на събитието видинския кмет да връчи от името на педагогическия съвет на СУ „ Цар Симеон Велики ” грамоти на учениците – водещи и реализатори, взели участие в концерта, както и на ръководителя на клуб „ Музика ” – Стефка Йовчева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР