Видин. 50 % от дейностите по асфалтиране на улици и

Видин. 50 % от дейностите по асфалтиране на улици и ...

Огнян Ценков, кмет на Община Видин: 50 % от дейностите по асфалтиране на улици и облагородяване на междублокови пространства са извършени.

Видин. 50 % от дейностите по асфалтиране на улици и облагородяване на междублокови пространства са извършени, каза при инспекцията си Огнян Ценков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. Днес видинският кмет посети няколко напълно завършени обекта. Първият от тях бе ул. „Владикина“ №1, пред Центъра за настаняване от семеен тип „Зора“. „Асфалтирахме участъка по желание на хората, които живеят в съседните блокове. И това е част от кампанията, която започнахме тази година на територията на всички населени места, с цел да подобрим облика им и качеството на живот на хората. Напомням, че това се прави със средства в рамките на трите милиона, които получихме с постановление на Министерски съвет на 19 декември миналата година“, каза Огнян Ценков. Ирина Рачева, директор на Центъра за настаняване от семеен тип изрази задоволството си от направените подобрения и улесняването на достъпа до сградата: „Благодарим на кмета и на Община Видин за своевременната реакция, за отзивчивостта и се надяваме в бъдеще да работите все така всеотдайно и да ни помагате в общата ни кауза за предоставяне на по-качествен живот за децата и младежите с увреждания“, каза Рачева.
На част от улиците, които днес бяха инспектирани, не е правен ремонт от преди много години, споделят видинчани. Това са улиците „Любен Каравелов“, в участъка от ул. „Христо Ботев“ до ул. „Гео Милев“. Преминаващата по улицата с малкото си дете Лора Еленкова стана свидетел на обиколката и сподели с кмета добрите си впечатления от благоустрояването на кварталите. Младата жена живее в бл.19 на намиращия се в близост жилищен комплекс „Крум Бъчваров“. „Много сме доволни от факта, че се асфалтира, постоянно се почиства около блока, направихме и детска площадка благодарение на проекти, които Общината финансира по програма „Местни инициативи“. Вече три години кандидатстваме и проектите ни се одобряват“, каза младата жена. Тя допълни, че всичките й съседи от кооперацията също са доволни от хубавите и нови съоръжения, където децата си играят, предстои и саниране на кооперацията. По-късно Огнян Ценков разгледа пространство пред блок 19 и разговаря с живеещи там. „Първоначално бяхме асфалтирали частично, според заложените средства, но впоследствие преразпределихме средства и сега всичко е асфалтирано в пълен обем. Такива дейности ще бъдат един постоянен процес, обясни той. „Сега подготвяме цялата процедура с количествено-стойностните сметки, с провеждане на процедурите по Закона за обществените поръчки във връзка със сигнали, подадени от гражданите. Стойността до момента е 4 милиона и 500 хиляди лв. Ще кандидатстваме тази година и много се надявам да ни бъдат отпуснати средства от излишъците в националния бюджет, както беше миналата и догодина да започнем. Тогава ще имаме и повече средства в капиталовите разходи, защото приключваме финансово-оздравителния план“, обясни кметът на Общината.

Източник: focus-news.net