Видин. 50 % от дейностите по асфалтиране на улици и

...
Видин. 50 % от дейностите по асфалтиране на улици и
Коментари Харесай

Огнян Ценков, кмет на Община Видин: 50 % от дейностите по асфалтиране на улици и облагородяване на междублокови пространства са извършени

Видин. 50 % от дейностите по асфалтиране на улици и облагородяване на междублокови пространства са осъществени, сподели при инспекцията си Огнян Ценков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Днес видинският кмет посети няколко изцяло приключени обекта. Първият от тях бе ул. „ Владикина “ №1, пред Центъра за настаняване от фамилен вид „ Зора “. „ Асфалтирахме сектора по избор на хората, които живеят в прилежащите блокове. И това е част от акцията, която започнахме тази година на територията на всички обитаеми места, за да подобрим образа им и качеството на живот на хората. Напомням, че това се прави със средства в границите на трите милиона, които получихме с разпореждане на Министерски съвет на 19 декември предходната година “, сподели Огнян Ценков. Ирина Рачева, шеф на Центъра за настаняване от фамилен вид изрази задоволството си от направените усъвършенствания и улеснението на достъпа до постройката: „ Благодарим на кмета и на Община Видин за своевременната реакция, за отзивчивостта и се надяваме в бъдеще да работите все по този начин безрезервно и да ни помагате в общата ни идея за даване на по-качествен живот за децата и младежите с увреждания “, сподели Рачева.
На част от улиците, които през днешния ден бяха инспектирани, не е юридически ремонт от преди доста години, споделят видинчани. Това са улиците „ Любен Каравелов “, в сектора от ул. „ Христо Ботев “ до ул. „ Гео Милев “. Преминаващата по улицата с дребното си дете Лора Еленкова стана очевидец на обиколката и показа с кмета положителните си усещания от благоустрояването на кварталите. Младата жена живее в бл.19 на намиращия се наоколо жилищен комплекс „ Крум Бъчваров “. „ Много сме удовлетворени от обстоятелството, че се асфалтира, непрекъснато се почиства към блока, направихме и детска площадка с помощта на планове, които Общината финансира по стратегия „ Местни начинания “. Вече три години аплайваме и плановете ни се утвърждават “, сподели младата жена. Тя добави, че всичките й съседи от кооперацията също са удовлетворени от хубавите и нови уреди, където децата си играят, следва и саниране на кооперацията. По-късно Огнян Ценков прегледа пространство пред блок 19 и беседва с живеещи там. „ Първоначално бяхме асфалтирали отчасти, съгласно заложените средства, само че след това преразпределихме средства и в този момент всичко е асфалтирано в цялостен размер. Такива действия ще бъдат един непрекъснат развой, изясни той. „ Сега приготвяме цялата процедура с количествено-стойностните сметки, с осъществяване на процедурите по Закона за публичните поръчки във връзка със сигнали, подадени от жителите. Стойността досега е 4 милиона и 500 хиляди лева Ще аплайваме тази година и доста се надявам да ни бъдат отпуснати средства от остатъците в националния бюджет, както беше предходната и следващата година да стартираме. Тогава ще имаме и повече средства в финансовите разноски, тъй като завършваме финансово-оздравителния проект “, изясни кметът на Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР