Видин. 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна

...
Видин. 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна
Коментари Харесай

Видин: 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия бе отбелязана пред паметника на Скърбящия воин

Видин. 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия бе маркирана пред паметника на Скърбящия боец във Видин, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . В тържествената гала се включи и национална гвардейска част. В словото си кметът на Видин Огнян Ценков се обърна към жителите на града, пристигнали да почетат празника, с думите: „ Датата шести септември съдържа горчивия опит от една война, в която спечелилите скърбят. Това ни споделя и този неповторим монумент във Видин, пред който заставаме през днешния ден. Ние, видинчани, още веднъж се покланяме пред лика на Скърбящия боец, тъй като съдбоносните борби от предишното и поуката от тях не са забравени. За да живеем в същински свободна и самостоятелна България, която през днешния ден е построила другарски добросъседски връзки на Балканите и върви решително напред, паралелно с останалите страни в огромното европейско семейство. За да отворим с оптимизъм и самочувствие нова врата към бъдещето “.
Граждани сервираха цветя пред паметника на Скърбящия боец и уважиха паметта на починалите в Сръбско-българската война, в чиято чест е повдигнат паметника. На тържествената гала участваха народните представители доктор Цветан Топчиев от Българска социалистическа партия, Росен Живков от „ Обединени патриоти “, регионалният шеф Албена Георгиева и ръководителят на Общинския съвет Генади Велков.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР