Видин. 133 години от Съединението на Княжество България тържествено ще

...
Видин. 133 години от Съединението на Княжество България тържествено ще
Коментари Харесай

133 години от Съединението на Княжество България тържествено ще бъде отбелязано в Северозападна България

Видин. 133 години от Съединението на Княжество България тържествено ще бъде маркирано в Северозападна България, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Видин от общините във Видин, Враца и Монтана. От 11.00 ч. стартира тържествената гала във Видин, която по традиция се организира пред паметника на Скърбящия боец на площад „ Съединение “. С приветствено слово към видинчани ще се обърне кметът на Видин инж. Огнян Ценков.
Военен обред и тържествена гала ще се проведат за Съединението на България във Враца. Честването ще стартира в 10.00 ч., пред Паметника на починалите във войните за национално обединяване – Лъвчето. Благодарствен молебен и водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреосвещенство Врачанският Владика Григорий. Пред паметника на починалите във войните и пред паметната плоча на полковник Васил Таслаков и починалите от 35 Врачански полк в Добричката епопея, ще бъдат поднесени венци и цветя.
В Монтана, в 10.30 ч. на откритата сцена на площад „ Жеравица ” ще стартира церемониален концерт, отдаден на Съединението.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР