Видимото подмладяване и повишеното настроение се забелязват в последните месеци

...
Видимото подмладяване и повишеното настроение се забелязват в последните месеци
Коментари Харесай

BG Висоцки хванат в тройка

Видимото подмладяване и нарасналото въодушевление се виждат в последните месеци у доближените на известния радиоводещ и бард Николай Атанасов. Бързо е открита и повода. Не е лотарията, нито тотото. Търсете дамата, споделят французите. И актьорът, който към този момент няколко десетилетия, се пробва да влезе в кожата на великия Висоцки, я е намерил. Даже две, написа " ШОУ ". Видимата разлика във възрастта не тормози никой в тройката, само че няма по какъв начин да не ласкае мъжа. Дамите са непристойно млади и красиви. Освен това могат и да пеят. Поне по този начин настояват даже и в Перник, където фенове на съветската ария платили в рокклуб рекордните за града 10 лв. куверт, с цел да ги гледат.

На 4 август атрактивното трио, посочило се „ Сборная команда”, се хвърля в съвсем най-дълбоките води по родната черноморска акватория - летния спектакъл в Бургас. Гастрольорите не крият, че е ужасно, само че са уверени, че един човек, а също и трима, с цел да кръстосат международния океан въпреки всичко би трябвало да тръгнат от някъде. Бургас, морето и неговите трудови хора. Какво по-добро място за начало на едно дълго корабоплаване.

Името на тройката „ Сборная команда” не подсказва тя да членува в НАТО. Видът им на пацифисти, изключва да са и от „ Червената армия”. В групата няма нито един с военно обучение. Николай прочут публицист. Доскоро един от известните гласове на стратегия „ Хоризонт” в националното радио. Навремето един мъж пристигнал чак от Смолян да го бие, за това, че се пробва да пее песните на Висоцки. Като го чул, обаче го поздравил и почерпил.


„ Сборная команда” се е събрала поради обичаните съветски песни

Ако в „ Сборная” някой въпреки всичко носи генералски пагони в раницата си товае ще да е Надя Валентинова. Доста е строг. Метъл от всякъде. Личи й освен по железата, които е накичила по себе си, а и по това, че е солистка на група „ Гранолом”. Завършила е поп джаз. Ученичка на Стефка Оникян. Вихри се по клубове, заведения за хранене, празненства из задачите Балкани. Пее на седем езика. Към съветския има особена уязвимост, само че това не и пречи да обича грузинците: Маладзе и в последно време Григорий Лепс.

Елена Жюстан е украинка. Така е показват, макар че татко й е българин. Родена е в София. Завършила е балетно учебно заведение. Два месеца е специализирала модерна танцова техника и типичен балет в Ню Йорк. Уж мъдро момиче, само че без време взела, че се омъжила. Добрата вест от цялата тази работа е, че към този момент е станала майка.

Елена изрично отхвърля концепцията, да си троши краката за смешните пари, които вземат за непостижимия си труд сътрудниците й по родните театрите. Скоро ще си открие балетна школа, в която ще се проповядва единствено обич и никаква експанзия.

Жюстан пее още преди да се захване с балета. И до момента в който в командата Ники е Висоцки, тя е Алла Пугачова, нищо че кръшният й стан, може да се наложи два пъти върху тялото на грандамата на съветската сцена. Висоцки, Лепс, Пугачова на една сцена Според Николай Атанасов каквото и да пее една група, представяща обичани съветски и руски песни, тя ще има живота на еднодневка, в случай че ги няма в репетоара й песните на Висоцки. 37 години след гибелта на барда ореолът му не помръква, нито покълва забравата. Негови съвременници описват, че той е влизал единствено веднаж в професионално студио. И до момента в който е течал записът, най-малко четиридесет магнетофона, скрити по ъглите, го записвали незаконно. На пазара, по него време една такава касета се продавала прекомерно скъпо-за бутилка коняк.



Смъртта на поета е донесла много терзания на руската власт. Тя е стъписана и мълчи. Съобщение излиза единствено в един вестник и то три дни по-късно. Веднага щом научават, радиата по света стартират да пускат песните му. Опашката на хората, които желали да му се поклонят, се проточва от мавзолея на Ленин до спектакъл „ Таганка” където е положен. Властта крие ковчега. Почитателите му се бунтуват. А шефът на гробището, който нарушил заповедта и наредил да положат актьора в центъра на парка, мигновено бил уволнен.

Любовта на Надя Валентинова към днешната съветска мегазвезда Григорий Лепс също си има предистория. Стефка Оникян насочва вниманието й към него. Заради общото сред тях-и двамата имат дванадесет разнообразни бленди. / Така можем да вършим каквото си желаеме с гласа си, споделя Надя непретенциозно./ Тя послушала песните му и незабавно се присъединила във фейсбук придвижването: Да поканим Лепс във България. А до момента в който той пристигна, тук ще го пее тя.

Разбира се, съгласно Николай в основата на триумфа и на грузинеца е Висоцки. Защото и Лепс почнал кариерата си с неговите песни. Но в някакъв роквариант. С това завоюва омразата на мнозина от класическите фенове на барда. Освен това бил наркоман, алкохолик, хаймана. Докато го открият и качат на огромната сцена. След това всичко се не помни. Жалко, че не се случва на всеки.
Висоцки, Лепс, Филип Киркоров, Булат Окуджава, Алла Пугачова, великите съветски песни от войната, циганските романси, възторжената руска сцена. „ Сборная команда” е събрала цялото това благосъстояния в един концерт. Може да има и балет, само че надали. Всичко ще бъде музика.
Исак ГОЗЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР