Видимо неадекватен мъж, стресна днес центъра на Благоевград, мъжът крещеше

...
Видимо неадекватен мъж, стресна днес центъра на Благоевград, мъжът крещеше
Коментари Харесай

Психично болен стресна детенце в Благоевград крещейки: Дай 300 лева, искам инжекции, болен съм!

Видимо несъответстващ мъж, стресна през днешния ден центъра на Благоевград, мъжът крещеше като оглупял " Дайте 300 лева желая инжекции, боледувам " Внезапно той се насочи към майка с дете, която под паника побягна, написа struma.com.

Друг пък през вчерашния ден разпалено размахваше дървен прът, говорейки за международната интрига, която ще докара до апокалипсис, трети, прочут на целия град, който се кара самичък със себе си, непрестанно обикаля централна градска част и плаши хората.

Такива гледки са всекидневие в регионалния център Ясно е, че става въпрос за хора с психологични болести, които са отвън профилирана клиника. Стотици заболели с тежки психологични проблеми са на независимост, заради неспособност на психиатричните заведения да ги поемат, настанят и лекуват дълго. Броят на хората с сходни проблеми пораства непрестанно, а методът на лекуване и опциите за въдворяването им -крайно лимитирани.

Стряскащата статистика, че всеки 3-ти българин има психологичен проблем приказва, че здравната ни системата в тази посока е сбъркана. И лекуването, което се организира е несъответстващо. Болните прекарват известно време под лекарско наблюдаване и одобряват медикаментите си и без значение от това в какво положение са те биват изписвани и пускани за домашно лекуване, а има пациенти, които са рискови и за себе си и за близките. Излезли на открито, оставени без дипломиран надзор, огромна част от психичноболните не вземат медикаментите си, което задълбочава тежкото им страдалчество. И ставаме очевидци на самоубийства и тежки закононарушения, осъществени от хора с психологични проблеми.

От началото на годината досега над 20 души в Пиринско посегнаха на живота си, избирайки всевъзможни способи за самоубийство. Във всички случаи на самоубийства в основата е тежка меланхолия, най-често нелекувана и подценявана, или жертвата е лекуван, недолекуван пациент, освободен от здравно заведение без време. В България няма указател на психологично болните и никой не знае точната им численост.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР