Видимо е, че ръководеното от Вас правителство не е в

...
Видимо е, че ръководеното от Вас правителство не е в
Коментари Харесай

Институтът за пътна безопасност: Правителството очевидно не се справя

Видимо е, че ръководеното от Вас държавно управление не е в положение дейно да се опълчи на пътнотранспортния травматизъм по нашите пътища. Това настояват в свое писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, от Института за пътна сигурност.
Експертите са на мнение, че " няколко министри редовно не извършват законовите разпореждания ", а най-големите проблеми на системата за пътна сигурност са " слаб и безпринципен мениджмънт и некомпетентни политически намеси ".
Публикуваме цялостният текст на позицията:
Господин Министър-председател,
Обръщаме се посредством медиите, тъй като сме обезпокоени, че и това писмо ще потъне в дебрите на администрацията и ще остане без реакция от Ваша страна.
Въпреки всички старания, които поставя ръководеното от Вас държавно управление за ограничение на пътнотранспортния травматизъм в страната, резултатите не престават да са тревожни. Институтът за пътна сигурност установи при започване на годината, че няколко министри редовно не извършват законовите разпореждания . С писмо № 03 07-22/23.03.2018 на Министерски съвет сме известени, че сте осведомен с казуса.
Институтът за пътна сигурност изрично се опълчва на процесите на разпада при ръководството на Системата за сигурност на придвижването по пътищата, отличаваща се със слаб и безпринципен мениджмънт и некомпетентни политически намеси . На лице е внезапно падащ професионализъм на фрагментите. Поставени в тази обстановка ръководените от Вас институции по-цял ден от телевизионния екран ни внушават, че хората в България би трябвало да умират тъй като не съблюдават разпоредбите за придвижване. Това е позиция, колкото цинична, толкоз и безотговорна, тъй като държавното ръководство е зародило с цел да подсигурява сигурността на своите жители. Припомняме Ви, че философията която са избрали всички страни от Европейски Съюз е, че хората вършат неточности, а пътнотранспортните системи би трябвало да понижат до най-малко опцията за неточност и за породените вреди , когато бъдат позволени неточности. Контролните органи на пътнотранспортната система би трябвало да положат оптимални старания, с цел да обезпечат сигурността на всички жители и всеки от участниците би трябвало да е подготвен да се промени, с цел да се реализира сигурност. Ако участниците в придвижването не съблюдават правилника и наредбите, отговорността се трансферира върху доставчиците на системата.
Видимо е, че ръководеното от Вас държавно управление не е в положение дейно да се опълчи на пътнотранспортния травматизъм по нашите пътища , който в тази ситуация е и опасност за Националната сигурност. В тази връзка Ви осведомяваме, че на 24.04.2018 година в Техническия университет в град Пловдив ще се организира конгрес на който ще се посочат грешките и дадат решенията за прекъсване на разпада на Системата за сигурност на придвижването по пътищата
Затова на 24.04.2018 година упорито ще предложим да бъдат приложени следните ограничения:
1. Министерски съвет незабавно да прегледа на съвещание аргументите за неналичието на отчети за положението на БДП в България.
2. Министерски съвет незабавно да прегледа аргументите за неизпълнението на законови разпоредби от министри на Република България.
3. Министерски съвет да предложения навън съвещание специалисти от Института за пътна сигурност, които да предложат пътна карта за развиването на БДП в България в интервала 2018-2020 година.
4. Министерски съвет да сътвори експертен орган с задоволително огромен административен потенциал, който да:
Разработва единна и координирана държавна политика за БДП
Разработва и управлява осъществяването на национални и районни стратегии за реализиране на БДП
Извършва периодически одит на активността на всички държавни институции, виновни за БДП, като дава наложителни наставления.
Разработва критерии и стандарти за БДП
Участва в създаването на подзаконовите нормативни актове към Закона за придвижване по пътищата
Работи за основаването на база данни в осведомителна система като механизъм за ръководство на системата за БДП и разбор на проблемите, политиките и услугите
Организира и организира научноизследователска и просветителна активност в региона на БДП
Подпомага активността на юридическите лица с нестопанска цел по БДП
Работи за образуването и провеждането на политиката за интеграция на интернационалното и европейско законодателство в региона на БДП.
Надяваме се, че всички ние в България, които ежедневно попълняме черната статистика от убити, ранени, инвалидизирани няма да останем сами в битката си за ограничение на пътнотранспортния травматизъм. Защото господин Борисов според член 105 ал.2 от Конституцията на Република България, отговорността за сигурността на жителите е обвързване на Министерски съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР