Видеозаснемането на вота за предсрочните парламентарни избори ще се извършва

...
Видеозаснемането на вота за предсрочните парламентарни избори ще се извършва
Коментари Харесай

Изборният вот ще се снима само с един вид смартфон. И това е Motorola Е13

Видеозаснемането на вота за предварителните парламентарни избори ще се прави със смарт телефон Motorola Е13. До такова решение стигна " Информационно обслужване " АД след договаряния с трите национални мобилни оператора, оповестяват от Министерството на електронното ръководство.

Предстои договорите да бъдат подписани. Мобилните устройства би трябвало да бъдат доставени до 21 март дружно със стативи и SIM карти с проект за мобилен интернет, поради които се чака общата сума да бъде по-висока.

На тези избори за първи път ще бъде осъществено видеонаблюдение на изборния развой, като техническото му обезпечаване беше предоставено на Министерски съвет. Изключение има за преносимите секции като тези в лечебните заведения, местата за отнемане от независимост и задържане, в обществените институции, както и в изборните секции отвън страната.

Броенето на бюлетините, както и попълването на протоколите ще бъдe снимано с мобилни устройства, които костват на страната близо 2 млн. лева Министерството на електронното ръководство подписа по-рано контракт с софтуерното сдружение " Информационно обслужване " за обезпечаването на близо 12 хиляди мобилни устройства, както и програмен продукт, с който да сработи излъчването от тях.

Предвидена е и система, която да демонстрира видеата в обособена платформа за тези, които желаят да следят процеса. Все още обаче няма ясна информация по какъв начин тъкмо тя ще оперира.

За видеонаблюдението на изборите държавното управление отпусната спомагателни 6,5 млн. лева Средствата би трябвало да бъдат изразходвани както за доставката на техническите устройства, по този начин и за осведомителната съгласуваност, последващото предпазване на видеозаписите и други елементи от процеса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР