Видеозапис разкрива фрапиращи нарушения по време на смъртоносна катастрофа на

...
Видеозапис разкрива фрапиращи нарушения по време на смъртоносна катастрофа на
Коментари Харесай

Видео показва фрапиращи нарушения, довели до смъртоносна катастрофа

Видеозапис разкрива фрапиращи нарушавания по време на смъртоносна злополука на автомагистрала " Хемус ". 60-годишна жена почина пред очите на внучето си, удряйки се в камион на компания за пътна поддръжка, паркиран в най-бързата лента. Кой ще носи отговорност за случая?
 
Малко преди смъртоносната злополука на автомагистрала " Хемус ", водач съумява да снима по какъв начин се работи във високоскоростната лента. Ясно се вижда, че придвижването не е отбито, няма предупредителни табели, няма и конуси. Видеозаписът е сниман единствено 20 минути преди злополуката.
 
Жена почина при тежка злополука на автомагистрала „ Хемус “

Екип на NOVA ревизира дали има служащи по поддръжката на автомагистралата и какви ограничения за сигурност са взели. На метри от мястото на случая различен автомобил на компанията, която поддържа автомагистрала " Хемус ", прави ремонт. Този път обаче те са обезопасили региона, като са поставили осведомителна табела и конуси.
 
Работниците настояват, че всяка заран получават инструктаж за ограниченията за сигурност. Твърдят и че ги съблюдават прецизно.
 
От Агенция " Пътна инфраструктура " обясниха, че обезопасяването на ремонтните действия са разказани в специфична разпоредба и отговорността е на компаниите реализатори, с които има контракт организацията.
 
Камион блъсна БМВ в спешната лента на автомагистралата

Според въпросната разпоредба, когато се работи в скоростната лента, наложително би трябвало на най-малко 600 м да има табела, още една на 300 м, по-късно светеща табела, кола с предупредителни светлини и конуси през 10 м до ремонтиращия автомобил.
 
Според околните на починалата жена, които идват на място незабавно след случая, нищо от това не е било изпълнено.
 
По случая се води досъдебно произвеждане, което би трябвало да откри има ли нарушавания и дали ще бъдат повдигнати обвинявания. По тематиката Камион пламна на изхода на автомагистрала " Хемус "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР