Видеото с кючек върху линейка, качен в социалните мрежи, предизвика

...
Видеото с кючек върху линейка, качен в социалните мрежи, предизвика
Коментари Харесай

Лекар за кючека върху линейка: Притеснява ме, че това става масово явление

Видеото с кючек върху кола за спешна помощ, качен в обществените мрежи, провокира вълна от отвращение. Както съобщихме, клипът е сниман в сливенско село, където незабавен екип се отзовава на сигнал за случай на жена с дихателна непълнота. Заради неприятния път медиците оставят колата за спешна помощ и не престават пешком, с цел да окажат помощ. Когато се връщат при автомобила намират жена, която играе кючек върху предния му похлупак.

„ Това е изключителното пренебрежение към този, който си прави работата. Най-вероятно тези хора дори не могат да оценят самата активност на незабавните медици. Те могат да преценяват, че имат потребност от тези хора, само че по-късно  оценката е никаква, защото колата за спешна помощ се трансформира в едно място за забавление. Липсва оценката в държанието на тези хора ”. С тези думи пред Нова телевизия някогашният шеф на болница " Пирогов " доцент Спас Спасков разяснява фрагментите от клипа с кючека.

„ Това, което повече ме тормози е, че това става всеобщо към този момент. Голяма част от хората не могат да създадат оценка на своето държание и на последствията от него. Според мен в тази ситуация липсва и образованието на хората в тази посока – те евентуално не са посещавали учебно заведение и никой не им е казвал кое е уместно и кое не. Това съгласно мен е по-тежкото ”, уточни той.

На въпрос дали идващия път незабавните медици ще се замислят дали да поемат случай в квартала, в който дамата игра кючек върху колата за спешна помощ, доцент Спасков акцентира: ” Слава Богу, огромна част от лекарите могат да правят оценка своето държание и не биха взели образец от този случай. Ето нещо, към което тези, които правят сходни простотии – би трябвало да се замислят. Какво провокират и какво  ще им се стовари на главата в бъдеще от едно такова държание ”.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР