Видеото от Ибиса, заснето по време на тайна среща на

...
Видеото от Ибиса, заснето по време на тайна среща на
Коментари Харесай

Нека всички в ЕС си вземат поука от случая Щрахе

Видеото от Ибиса, снимано по време на загадка среща на австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе с представителка на хипотетичен съветски олигарх, е скъп материал. В него виждаме към този момент някогашния водач на Австрийската партия на свободата - пльоснал се на дивана, подпийнал и освободен от задръжки. Тези фрагменти са безценен подарък за неговите политически съперници. Те бяха и съществено предизвестие към канцлера Себастиан Курц. Предупреждение, на което той към този момент реагира. Курц разгласи, че ще бъдат планувани предварителни избори и съобщи, че обединението с партията на Щрахе към този момент е невъзможна.

Това не е първият скандал в Австрия

Всъщност, видеото от 2017 не ни сервира кой знае какви огромни изненади. То не разкри нови черти от характера на Щрахе и партийните му приятели. Изненадващи са може би единствено размерите на нахалството и безочливостта, с които водачът на Партията на свободата дава обещание публични поръчки на съветски вложители като услуга в подмяна на финансова помощ за предизборната акция на партията му, както и включването на един огромен австрийски вестник в схемата. В това видео Щрахе се държи по този начин, като че ли той има цялата Алпийска република, в това число и жителите ѝ.

Тези разкрития се появиха след редица други кавги, сложили държавното управление във Виена под мощен напън. Например информацията за това, че членове на Партията на свободата поддържат връзки с член на антиимигрантското Движение за еднаквост, за който се допуска, че е получавал пари от причинителя на нападенията в новозеландския град Крайстчърч.

Преди време различен политик от партията на Щрахе си разреши да съпостави хора с мишки. Освен това стана известно, че бирени вечеринки в партиен кръг са прекосявали под звуците на националсоциалистически музикални творби. Списъкът с сходни скандални прояви е безконечен. Австрийската партия на свободата от много време се движи отвън спектъра на демократичните партии. Тя напълно осъзнато спря да се разграничава от неонацистите и други дяснорадикални групировки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР