Видеорепортаж, нарпавен от френската телевизия Arte показва живота на една

...
Видеорепортаж, нарпавен от френската телевизия Arte показва живота на една
Коментари Харесай

Френската телевизия Arte: България: Гневът на майките /видео/

Видеорепортаж, нарпавен от френската телевизия Arte демонстрира живота на една от майките от ”Системата ни убива ” и споделя за протестната вълна против ръководещите в България. Това е следващата форма на интернационален отзив на протичащото се у нас.
Ето и част от видеоразказа, който може да видите

Димитрина Русева живее сама в София, дружно със своя 24-годишен наследник, който е неработоспособен. Точно преди към две години българското държавно управление даде обещание помощ за най-уязвимите, само че такава по този начин и не идва. Така че Димитрина Русева провежда митинги, дружно с група майки. Кръщава групата " Системата ни убива " - едно изцяло ясно обръщение.

" Всъщност системата единствено вреди на инвалидите. Както на възрастните, на бизнесмените, на служащите, на всички. Няма никакво усъвършенстване. Каквото и да дават обещание, постоянно се оказва неистина. ОСТАВКА! ОСТАВКА! "

Тази смела майка взе участие във всички митинги. От месец юли насам митинги има и във всички страни по света. В София, столица на страна, която остава една от най-бедните в Европейски Съюз, мобилизацията е ежедневна.

За политолога Даниел Смилов, корупцията е най-големият проблем в България. Според него системата би трябвало да се промени коренно.

" Не е от огромно значение дали откраднатите пари са от България или от Европейски Съюз, тъй като и в двата случая става дума за публични пари и европейските специалисти отпускат дотации на държавите-членки, с цел да допринесат за положителното ръководство. Във всеки случай, България присвоява личните си средства, което влиза в прорез със рекомендациите на Европейски Съюз ", споделя Смилов.

По улиците на София популацията, до което европейските средства не доближават, счита, че към този момент няма какво да губи.

" Тези митинги са нужни, с цел да може България да стане същинска народна власт, ще се борим до дъно. Не можем към този момент да вървим обратно, не би трябвало да вървим обратно в никакъв случай повече”.

Министър-председателят на България, Бойко Борисов, отхвърля да подаде оставка, като акцентира нуждата от нововъведените промени в конституцията. Без обаче да има какво да успокои опозоцията.

“Канадската битка " надалеч не е завършила.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР