Видеонаблюдението на процеса на броене на бюлетините и обработването на

...
Видеонаблюдението на процеса на броене на бюлетините и обработването на
Коментари Харесай

Броенето на бюлетините ще може да се проследява на evideo.bg

Видеонаблюдението на процеса на преброяване на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден в неделя – 2 април, ще е налично на интернет адрес: https://evideo.bg/,  съобщават от Министерството на електронното ръководство (МЕУ) на формалната си фейсбук страница. Всеки жител, който желае да следи процеса по култивиране на изборните бумаги в дадена Секционна изборна комисия (СИК) в страната, може да го направи на посочения уебсайт.

Днес всеки ръководител на СИК следва да направи тест на устройството за видеонаблюдение и видеозаснемане съгласно посочените инструкции, съпътстващи устройството, което е окомплектовано с Data SIM карта и със стойка за позициониране. В случай че бъде открит недостатък, ръководителят на съответния СИК следва да осведоми неотложно съответната общинска администрация, която взаимно с представител на  „ Информационно обслужване “ АД по места да размени съответното устройство.

Към МЕУ е основан Контактен център за подпомагане по време на видеонаблюдението и видеознаснемането на обработването на бюлетините след края на изборния ден, неделя – 2 април. Центърът ще бъде в подготвеност да дава отговор на въпроси след привършване на изборния ден до края на обработването на бюлетините в цялата страна.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР