Видеонаблюдението е най-добрият начин за превенция на нарушения и контрол,

...
Видеонаблюдението е най-добрият начин за превенция на нарушения и контрол,
Коментари Харесай

Още 34 камери за видеонаблюдение инсталират в Казанлък

" Видеонаблюдението е най-хубавият метод за предварителна защита на нарушавания и надзор ", счита кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Още 34 камери за видеонаблюдение ще бъдат инсталирани на входовете/изходите на Града на розите. На конференция през днешния ден беше показана системата за градско видеонаблюдение от вид end-to-end, която общината осъществя по план. Стоянова напомни терзанията на жителите в ж.к. “Изток “ преди месеци за нападения над коли, при извършване на покупки в магазини в региона, недоволствата от безразборното придвижване на каруци, които са и аргументи, " поради които общината пое ангажимент да осъществя този план ”.
Новата система ще даде на казанлъчани по-голяма сигурност, а направеното до момента е единствено стадий, който ще продължи да се надгражда, увери кметът на Казанлък. Благодарение на системи за градско видеонаблюдение от този вид в други общини са предотвратени телефонни измами и обири на коли.
29 от новите камери в Казанлък са обзорни, което разрешава да се следят и събитията към тях. Има опция за прибавяне на аналитични функционалности като наличие в зона, секване на линии, липса на обекти и други По този метод може да се разпознае задоволително ясно лице - функционалност, която може да се употребява при злоумишлени дейности върху други камери. Останалите 5 камери разполагат със система за различаване на регистрационни номера на колите, даже в случай че се движат със скорост от 120 км/час, с акуратност над 97 %. При тях могат да се прибавят черни и бели описи за търсени коли или за коли, на които би трябвало да се обърне внимание. Това ще даде опция община Казанлък да разполага с точна статистика за придвижването и на колите в периметъра на камерите. Техническите им характерности разрешават и наблюдаване на дадения сектор и опция да се следи положението на камерите в съседство.
Картината от камерите за видеонаблюдение на входовете/изходите на града, огромна част от ж.к. “Изток “ и вътрешността на ромската махала „ Касмера “ ще се наблюдава от общинското звено по сигурността. Данните от камерите ще се обработват и съхраняват за 30 дни, а за регистрационните номера на колите за 60 дни, в два самостоятелни data центъра.
Три пъти повече стават устройствата за видеонаблюдение в Казанлък с инсталирането на новите 34 камери. Вече настоящите са ситуирани на централните кръстовища, в оживени зони и паркове в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР