Видеонаблюдение в кабините на автобуси, линейки, тирове трябва да стане

...
Видеонаблюдение в кабините на автобуси, линейки, тирове трябва да стане
Коментари Харесай

Инструктор: Пътищата ни са ужасни, но не трябва това да ни е извинението

Видеонаблюдение в кабините на рейсове, коли за спешна помощ, тирове би трябвало да стане наложително, за да може да се изследват аргументите за катастрофи и да се вземат ограничения.

Това мнение изрази пред БНР Васил Жеков, инструктор в Академия за безвредно шофиране и наследник на европейския първенец по автомобилизъм Павел Жеков.

" Ако приказваме за какво злополуките се усилват, не е единствено от едно нещо. Пътищата – да, това е несъмнено. Че са ужасни, отвратителни са. Шофирането става неприятно. Тук идва вече ролята на водача. Че живеем в страна с неприятни пътища, не значи, че това би трябвало да ни е извинението. "

Жеков определи подготовката на водачите като " нула "  и означи, че курсовете не са, с цел да те създадат добър водач.

" Повечето водачи не осъзнават какъв брой е рисково шофирането, до момента в който не им се случи нещо и по тази причина си разрешават. "

Васил Жеков е живял в Съединени американски щати и показа свои усещания за практики на  образование, касаещи логиката на психиката на шофирането.

" Те те вкарват в една стая и ти пускат най-различни произшествия на водачи, произшествия. Идеята – да те стресират толкоз доста, да схванеш какъв брой е съществено, когато караш с висока скорост и какви са следствията. "

" Трябва да излекуваме манталитета на българина, че е вечен, че е най-хубавият водач, той схваща от всичко и няма какво неприятно да се случи. Ние не одобряваме нещата съществено. Всеки ден разнообразни хора идват, 27 години тази академия работи. Ще ви кажа, че никой не е пристигнал, който да може и да знае, без значение от неговия опит. За страдание, младите не идват. При мен идват по-спокойните хора, което е доста ужасно. Не идват тези агресори, тези, които дрифтят, които вършат нелепости по улицата ", разяснява Жеков в предаването " Преди всички ".

Инструкторът акцентира, че полицията и законодателството би трябвало да са по-строги, при нарушаване на пътя – освен да се пишат актове, а лидерът да бъде отстраняван непосредствено от автомобила и по-късно да се води дело, каквато процедура има в други страни.

" Изкарват те от колата, конфискуват ти я и след това стартират да се заплащат сурови такси. В Щатите е по този начин. Във Финландия имат нула произшествия. От време на време имат ризница до ризница и е огромен печал. След вземането на шофьорска брошура имаш интервал от една година, с цел да завършиш академия като моята. Тук аз съумях само да направя полигон, който симулира тежки условия. Вземането на брошура не може да ти даде уменията. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР