Видеоклип, в който се вижда как мъж пребива уморен кон,

Видеоклип, в който се вижда как мъж пребива уморен кон, ...

Мъж преби паднал кон с железен прът в Благоевград.Видеоклип, в който се вижда как мъж пребива уморен кон, потресе Благоевград. Клипът е направен в покрайнините на града, а извършителят на побоя е бил задържан от полицията. От Агенцията за безопасност на храните успокоиха, че конят е в добро състояние. На клипа се вижда как мъж обикаля около легнал до каруцата кон. След като прави няколко опита да го повдигне, той започва да му нанася жестоки удари с предмет, приличащ на тръба. Конят така и не успява да се изправи, а боят продължава няколко минути, пише Булнюз.

``
реклама

Видеото добива популярност в интернет, а от полицията се самосезират и залавят извършителя. Майката на мъжа е категорична, че конят не е бит много и че за него се полагат достатъчно грижи. Тя разказва, че преди да посегне на коня, синът ѝ Асен е бил с каруцата за дърва. След инцидента животното е било прегледано от ветеринар, който е установил, че то е клинично здраво и дори няма следи от насилие. От организациите за защита на животните в Благоевград обаче настояват за строги мерки при подобни прояви на насилие. "Трагично, нечовешко спрямо тях, защото те нямат глас и не могат да реагират, да ни кажат. Ние сме хората, които трябва да направим нещо.

Не може да избяга, вързано там за прангите, за каруцата, с товар. Не се знае в какви условия е било. Не се знае яло ли е, пило ли е вода, това са много важни неща", коментира  Веселка Лазарова от Спасителен център за кучета – Благоевград. "Шокът ми идва от това, че това не е първи такъв случай, нито в града, нито в държавата... Дали ще кажем шокиращо, потресаващо, много тъжно, слаби са всичките тия епитети", каза още тя. "Искам да попитам коя е структурата, към която можем да се обръщаме в такива ситуации.

Защото доколкото разбрахме, кончето си е при стопанина, така наречения стопанин, след издадено становище на БАБХ, че то няма следи от насилие. Но къде могат да бъдат настанявани такива животни, които са били обект на малтретиране", пита Лазарова. Какво наказание ще бъде наложено на мъжът, който преби коня си, все още не е ясно. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила

Източник: petel.bg