Видеоклип, в който президентът на Турция Реджеб Таип Ергдоган инструктира

...
Видеоклип, в който президентът на Турция Реджеб Таип Ергдоган инструктира
Коментари Харесай

Скрита камера засне Ердоган да инструктира за плътното пазене на избирателите

Видеоклип, в който президентът на Турция Реджеб Таип Ергдоган инструктира локални деятели на ръководената от него Партия на справедливостта и развиването (ПРС) по какъв начин да „ пазят компактно “ гласоподавателите, с цел да попречат на опозиционната прокюрдска Демократична партия на народите (ДПН) да влезе в Меджлиса, се трансформира в интернет сензация, оповестява „ Хюриет дейли нюз “, представено от БГНЕС.

Записът с дълготрайност 39 секунди е от среща на 9 юни на Ердоган с квартални деятели в централата на ПСР в Истанбул.

Въпреки че срещата е извършена при закрити врата, водачът на партийната организация в махалата Топселви Ахмед Йозтюрк споделил видеото на своята фейсбук страница.

По-късно Йозтюрк е изтрил своя пост, само че видеото към този момент се е трансформирало в сензация.

Убити и ранени при офанзива, която може да взриви Турция

Ердоган пратил предизборни писма на възпитаници във Виена

Валутна стихия заплашва Ердоган месец преди вота

„ Приятели, във връзка с ДПН нашата партийна организация би трябвало да извърши характерна задача. Не мога да приказвам тези неща на открито [публично]. Говоря ги на вас тук. Защо? Защото в случай че ДПН падне под чертата за влизане в Народното събрание, това ще значи, че ние живеем на едно доста по-добро място “, споделя Ердоган преди да инструктира партийните фрагменти да „ пазят компактно “ гласоподавателите във всяка махала.

„ Добре знаете кой кой е … Ако нашите квартални деятели не знаят кой кой е, би трябвало да си подадат оставките. Вземете листата с гласоподавателите от всяка една секция и вършете работата си “, прибавя Ердоган.

В различен видеоклип от същата намира се чува по какъв начин турският президент инструктира партийните фрагменти да си обезпечат болшинство в секционните комисии, с цел да „ приключат нещата в Истанбул, преди те въобще да са почнали “.

„ Не би трябвало да повтаряме 7 юни “, предизвестява Ердоган, като има поради изборите от 2015 година, когато партията му изгуби парламентарното си болшинство.

Ердоган: Който се изпречи на пътя ни, ще бъде погубен

Целта на Ердоган в Сирия – да унижи кюрдите

За да влязат в турския Меджлис, партиите би трябвало да преодолеят 10% преграда.

От ДПН реагираха остро на изтеклите видеоклипове.

Официалният акаунт в Туитър на про-кюрдската ДПН разгласява следното известие: „ Лидерът на ПСР Ердоган намерено подстрекава към закононарушение. Той възнамерява да открадне нашите гласове; посредством машинация и напън да ни остави под чертата “.

Последните изследвания на публичното мнение в Турция преди предварителните избори на 24 юни демонстрират, че президентът ще бъде избран отново, само че на втори тур.

Подкрепата за настоящия турски държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, който е претендентът на ръководещата Партия на справедливостта и развиването и още пет политически сили, сега е под 50%.

При вота за парламент, се чака ПСР да завоюва сред 39,3 и 43,5 на 100 от гласовете, Републиканската национална партия - сред 24,2% и 27,2%, прокюрдската Демократична партия на народите да е с сред 12,1% и 12,3%.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР