Видеоклип, разпространен в проруските военни блогове, показа първото обръщение на

...
Видеоклип, разпространен в проруските военни блогове, показа първото обръщение на
Коментари Харесай

В първа изява след бунта: Пригожин обещава да направи Русия още по-велика

Видеоклип, публикуван в проруските военни блогове, сподели първото послание на ръководителя на " Вагнер " Евгений Пригожин след несполучливия му протест в Русия преди два месеца, оповестява CNN.

В клипа се вижда по какъв начин той държи пушка в необитаем регион, облечен в камуфлаж. Зад него, в далечината, се виждат камион и двама други мъже в камуфлаж.

Пригожин декларира, че е в Африка, с цел да " направи Русия още по-велика на всички континенти, а Африка - още по-свободна ". Допълва, че " температурата е плюс 50 градуса " и че " Вагнер " организира разследващи и издирвателни интервенции.

CNN не е открила къде тъкмо е снимано видеото, нито удостоверява достоверността му. Записът се появява месеци след несполучливия протест на Прихожин против съветското военно управление.

" Справедливост и благополучие за африканските нации ", споделя Пригожин в клипа. " Да го превърнем в призрачен сън за ИДИЛ, Ал Кайда и други главорези. Наемаме същински богатири (древни славянски воини) и продължаваме да изпълняваме дилемите, които ни бяха сложени и с които обещахме, че ще се оправим. ", добавя той.

⚡️#BREAKING Yevgeny Prigozhin appeared in a video for the first time in a while, this time from Africa and invites people to join the ranks of Wagner PMC. pic.twitter.com/gSb8YaqMp9
— War Monitor (@WarMonitors) August 21, 2023 Бойците на " Вагнер " работят интензивно в няколко африкански страни, в това число в Мали, където бяха поканени от ръководещата хунта да потушат ислямското въстание, разгарящо се покрай границите на страната с Буркина Фасо и Нигер, добавя CNN.

Редица следствия на CNN и други организации за отбрана на правата на индивида откриха присъединяване и съучастието на " Вагнер " в зверствата против цивилното население в Мали и Централноафриканската република.
В Судан " Вагнер " доставя милицията, която се бори с армията и има догатки, че Пригожин може да се възползва от обстановката в Нигер, откакто неотдавнашният боен прелом там заплаши да провокира огромна районна рецесия. Пригожин към този момент загатна, че " Вагнер " е подготвен да предложи услугите си в западноафриканската страна.

" Това, което се случи в Нигер, се готви от години ", сподели той в дълго аудиосъобщение в Telegram предишния месец.

" Бившите колонизатори се пробват да държат в шах народите на африканските страни. За да ги държат под надзор, изпълват тези страни с терористи и разнообразни бандитски формирования.

По този метод основават колосална рецесия в региона на сигурността. Населението страда. И това е повода за любовта към " Вагнер ", това е високата успеваемост на " Вагнер ". Защото хиляда бойци на " Вагнер " са в положение да вкарат ред и да унищожат терористите, като им попречат да навредят на мирното население на страните. ", съобщи ръководителят на групировката.

Според свидетелства, свързани с наемническата група, Пригожин е бил видян и на срещата на върха Русия-Африка в Санкт Петербург предишния месец, където се е срещнал с африкански високопоставени лица, добавя CNN.

След нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година силите на " Вагнер " вземат участие интензивно в завладяването на източните градове Соледар и Бахмут.

След това Пригожин стартира да подлага на критика съветското военно управление и поддръжката, която то оказва на войските му, преди да призове към въоръжено въстание. След несполучливия протест обаче, Пригожин и неговите бойци се реалокираха в Беларус.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР