Видеоклип, от който се вижда как жена отива при седнали

...
Видеоклип, от който се вижда как жена отива при седнали
Коментари Харесай

Купуват ли се гласове в община Неделино срещу 30 лева?

Видеоклип, от който се вижда по какъв начин жена отива при седнали на скамейка възрастни хора от неделинското село Козарка с чанти и им подава пликове с пари, се популяризира в YouTube.
Пратките се предават от жена, за която във Facebook пишат, че е локална, а зад нея мъж снима цялата процедура.
Тя изяснява, че пликовете са от досегашния кмет на Неделино Боян Кехайов. Раздава им и торбички с нещо вътре. Кехайов е самостоятелен претендент, подсилен от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за втори мандат.
Жената подава ненадписани бели пощенски пликове и подканва единия човек: „ Ако искаш отвори да видиш, тъй като аз не знам. Отвори, отвори! “.
Една от дамите споделя: „ Само недейте ни снима, да не ни пратят някъде в... “
„ От Боянчо ли е това? “, питат пенсионерите. Жената удостоверява. През това време възрастен мъж отваря плика и възкликва стреснато: „ Ооооо! “
Жената, която им раздава пликовете, го успокоява: „ Няма ужасно! “
„ Щом казваш, че е от Боян…благодаря ти! ", коментира един от тях.
Друг при отварянето на плика, вади три банкноти с уплашен възклик: „ Оооо, госпожо... “, само че пита „ Това от Боян Кехайов ли е? “. Младата жена удостоверява, само че след момент прецизира: „ Не знам, аз единствено ги предавам “.
Възрастният мъж обобщава: „ Аз съм бил партиен секретар и ще ви кажа-много положително момче е. Винаги сме за него и без пари “. И поръчва на дамата да съобщи поздрави от Цвятко Русков от Козарка.
След като видеоклипът бил сниман е подаден сигнал в ГДБОП и прокуратурата.
Зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов удостовери за „ Актуално.ком “ за подадения сигнал. Той съобщи, че инспекция към този момент е стартирана от Районна прокуратура в Златоград и че сега се водят процесуално-следствени дейности.
На запитването да чакаме ли още през днешния ден резултати от инспекцията, защото на клипа всичко се вижда ясно и хората са разпознаваеми, Симов посочи следното: „ Може би за необятната аудитория обещано следствие да наподобява много елементарно, само че всичко би трябвало да бъде закрепено с доказателства, тъй като другото значи да не стигнем до сполучлив край. Ако се съберат доказателства и се притегли лице, надлежно се издигнат обвинявания пред съд, тогава сме си свършили работата както би трябвало. Предварително не трябва да се основават нереални упования. Нека да забележим какво демонстрират доказателствата. Работи се доста интензивно, незабавно е стартирана инспекция. В момента дори се прави инспекция. И нещата считам, че ще бъдат разкрити както се вижда на клипа “.
Преди малко Боян Кехайов – кандидат-кметът, който е визиран в клипа като спедитор на даровете, написа следното:
„ Уважаеми другари, в обществените мрежи се популяризира видео клип, целящ да ме опетни и уличи в пазаруване на предизборни гласове! Уверявам Ви, че това е следващият манипулативен акт, показващ само и единствено беззащитност и посредством монтажи и наемане на външни, непознати лица, представящи се от мое име, вменяват незаконни действия. В тази връзка депозирам тъжба до ОИК и Министерство на вътрешните работи, като абсолютно имам вяра, че поръчителите и причинителите ще бъдат открити, незабавно! Моля Ви, не се поддавайте на тези провокации!!! “
Ето и жалбата му до ОИК и Министерство на вътрешните работи:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР